ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Τα παιδιά είναι πολύ συνειδητοποιημένα, προτιμούν μάθημα στο σχολείο!”

Επιστροφή στο σχολείο για τους μαθητές των Γυμνασίων της πόλης.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου η επαναλειτουργία των Γυμνασίων του Χαϊδαρίου. Αντίθετα, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα και λόγω του χαρακτηρισμού της Αττικής ως «κόκκινης», τα Λύκεια της πόλης μας εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μάνο Πετούση, κατά τη σημερινή μέρα όλα κύλησαν ομαλά. Διευθυντές, καθηγητές, καθαρίστριες ήταν στις θέσεις τους, χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως: «Όλοι οι καθηγητές και οι διευθυντές τους έχουν τεράστιο το αίσθημα της ευθύνης και τηρούν στο 110% τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Από τη δική τους πλευρά, τα παιδιά είναι ακόμα πιο συνειδητοποιημένα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Προσέχουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους, χωρίς να ρισκάρουν με την επικινδυνότητα του covid-19. Ίσως λόγω της ανάγκης τους και της δίψας τους, προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα δια ζώσης. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τους εαυτούς τους και την επιστροφή τους στα σχολεία».

Κατά τα άλλα, κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Γυμνασίων η προσέλευση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες άγγιζε το 100%. Τα διαλείμματα δεν γίνονται ταυτόχρονα αλλά κατά τμήμα και οι καθηγητές έχουν την ευθύνη της εποπτείας, σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά μέτρα. Όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί εγκαίρως μάσκες και αντισηπτικά υγρά. 

Παράλληλα υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ του Δήμου και των διευθυντών των σχολείων για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα που μπορεί να σημειωθούν.

Κλείνοντας ο κ. Πετούσης εκτίμησε πως όλα κυλάνε ομαλά και ευχήθηκε να συνεχίσουν να κυλάνε με τον ίδιο ρυθμό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button