ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύροι εναντίον Ιρακινών – Έρευνα για ληστεία στη Δομή Σκαραμαγκά

Δύο 24χρονοι Ιρακινοί εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου στον Αξιωματικό Υπηρεσίας και δήλωσαν πως έπεσαν θύματα ληστείας από συμμορία.

Οι συγκεκριμένοι διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και ως θύτες ανέφεραν μια ομάδα πέντε Σύρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που επίσης μένουν στην ίδια δομή.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου πέντε άτομα με την απειλή πιστολιού, αλλά και με χρήση κλομπ, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ που είχαν επάνω τους καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη διάρκεια της επίθεσης τα θύματα τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εργαζόμενους της δομής.

Πάντως τα θύματα δεν υπέδειξαν στους αστυνομικούς σε ποιους οικίσκους μένουν οι φερόμενοι ως δράστες.  Έρευνες για το συμβάν και τα ακριβή αίτια διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

«Σε πολλές περιπτώσεις μεγιστοποιείται η καταγγελία από το θύμα, με σκοπό το κατηγορητήριο να μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα. Είναι ένας τρόπος προκειμένου το θύμα να εκδικηθεί το δράστη. Αρκετοί πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά έχουν μεταξύ τους εθνικές και πολιτικές διαφορές και μια λογομαχία τους μπορεί να τους οδηγήσει  σε ακραίες καταστάσεις», ανέφερε αστυνομική πηγή μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα». 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button