ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση Ντηνιακού – Λεωτσάκου για έργα της Περιφέρειας στο Χαϊδάρι

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Ανδρέα Λεωτσάκο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα χωρικού σχεδιασμού και αντιπλημμυρικής προστασίας κ. Θανάση Κατσιγιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Καρατζαφέρης.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και είχε ως αντικείμενο την εξέλιξη και την ωρίμανση έργων της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

— Το έργο αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο Σχιστό Σκαραμαγκά για το οποίο θα υπογραφεί σύντομα Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια.

— Το διαδημοτικό έργο «Βελτιώσεις των οδικών χαρακτηριστικών της Ιεράς Οδού και των εξοπλισμών της». Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι προτεινόμενες εντός των ορίων του Χαϊδαρίου παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές και ο Δήμος θα εισηγηθεί για την ενίσχυσή τους. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον Αντιπεριφερειάρχη ότι πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για το Χαϊδάρι και σε αυτό πρέπει να συμπεριληφθούν παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν λειτουργικά την Ιερά Οδό και παράλληλα αναδεικνύουν την ξεχωριστή ταυτότητά της. Μετά την πλήρη ωρίμανσή της, η μελέτη θα έλθει στο ΔΣ Χαϊδαρίου για έγκρισή της και υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.

— Η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων στη Λεωφόρο Αθηνών αλλά και επιμέρους παρεμβάσεις στην πόλη για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα.

— Το αντιπλημμυρικό έργο «Ενίσχυσης των υποδομών ομβρίων της ΒΔ λεκάνης του Δάσους Χαϊδαρίου». Το έργο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και ο ανάδοχος συγκεντρώνει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε μετά την συνάντηση:«Η συνδρομή της Περιφέρειας και ειδικότερα του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ανδρέα Λεωτσάκου στην υλοποίηση των αναγκαίων για το Χαϊδάρι έργων είναι συνεχής. Με τον σωστό σχεδιασμό των παρεμβάσεων και την έγκαιρη ωρίμανση των μελετών προχωράμε σταθερά αλλά και γρήγορα για την αναβάθμιση των αστικών υποδομών σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button