ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμός για πυρκαγιά στη χωματερή – Μήνυμα από το 112

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα» ζητά η Πολιτική Προστασία

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στη χωματερή του Δήμου Φυλής, στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr δείχνει ότι καπνοί από τη φωτιά είναι αισθητοί σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα στο χώρο της χωματερής και σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

https://www.facebook.com/alex.tsokanis/videos/10221480371736789/
Alex Tsokanis

Αυτή την ώρα ο άνεμος είναι ασθενής δυτικός, έως 2 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η περιοχή μας από το τοξικό νέφος. Αύριο θα είναι νότιος ασθενής, με αποτέλεσμα η αέρια ρύπανση να μην φτάνει στην πόλη, σε περίπτωση που συνεχιστεί η φωτιά.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του «112». Η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καπνών από τις πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ.

Kriton Arsenis 

Καίγεται πάλι η χωματερή στη Φυλή! Τόνοι πλαστικού καίγονται, τόνοι διοξινών διαχέονται στον αέρα μας. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κλείσει ο ΧΥΤΑ (χωματερή στην πράξη) της Φυλής; Αντί για αυτό, η κυβερνηση ετοιμάζει να καίγεται μόνιμα η χωματερή, μέσα από εργοστάσιο διαρκούς καύσης, στην πράξη, σύμμεικτων απορριμάτων. Δεν γίνεται το θέμα αυτό να κινητοποιεί μόνο την Πετρούπολη. Ήρθε η ώρα και οι υπόλοιπες περιοχές να αντιδράσουν δυναμικά. Αλλιώς η επόμενη ευκαιρία θα είναι σε 50 χρόνια. Και εως τότε θα καίγεται ξανά και ξανά, μέρα με την μέρα η Φυλή.

Συναγερμός για πυρκαγιά στη χωματερή - Μήνυμα από το 112 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button