ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου: Μένος και αυταρχισμός, για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που έσπασαν στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση. Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, τα συνδικάτα και τα σωματεία, οι σύλλογοι γυναικών, όταν θέλουν μπορούν να σπάσουν όλες τις απαγορεύσεις τους, στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν και οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου 47 χρόνια πριν.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η κινητοποίηση στα Προπύλαια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μεταξύ άλλων και 2 μέλη των Δ.Σ των συλλόγων μας.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός της κυβέρνησης και ενόψει της σημερινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά γιατί με τέτοιο μένος και αυταρχισμό, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και πόσο τους «πειράζει» να υπάρχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που σηκώνουν ανάστημα στη βαρβαρότητα τους.

Η φετινή επέτειος για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βρίσκει το λαό σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και των τραγικών αδιεξόδων που προκαλεί η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, λόγω των βαρών της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που κυβέρνηση και κεφάλαιο φορτώνουν εκ νέου στο λαό.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η δημόσια υγεία και ο συγχρωτισμός, αλλά αντίθετα αξιοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων και γι’ αυτό χτυπάει και συλλαμβάνει μωρομάνες εργαζόμενες.

Η κυβέρνηση, αντί να απαγορεύει τις διαδηλώσεις και να καταστέλλει όσους διεκδικούν, να πάρει άμεσα μέτρα για την υγεία και την ζωή του λαού που είναι κυριολεκτικά απροστάτευτος και ειδικά στις φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

 Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και οι 2 συναγωνίστριες μέλη των Δ.Σ των συλλόγων μας.

Σημείωση εφημερίδας: Οι 7 προσαχθέντες μέλη του ΚΚΕ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έντονη διαμαρτυρία της ηγεσίας του κόμματος, γύρω στις 6 μμ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button