ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου: Καμία απόλυση, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

  • Καμία απόλυση εργαζομένου
  • Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Όχι στην κατάργηση των ΒΑΕ

Πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την έφεση που είχε ασκήσει η Διοίκηση του  Δήμου στους εννιά εργαζόμενους της καθαριότητας, και δυστυχώς δικαιώνει τον Δήμο. Δηλαδή οι εννιά εργαζόμενοι οι οποίοι δούλευαν στην καθαριότητα του Δήμου για τρία χρόνια, έχοντας προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ και έχοντας συγκεντρώσει μόρια επειδή ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή είναι πολύτεκνες ή μονογονεϊκές  οικογένειες ή οικογένειες με μέλη ΑμεΑ θα απολυθούν παρότι το δικαστήριο πρωτόδικα αποφάσισε να παραμείνουν στην δουλειά. Θα απολυθούν γιατί έχουν την ατυχία να αντιμετωπίσουν μια Διοίκηση η οποία κινείται σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο που χαράζει η κυβέρνηση για λίγο και «καλό» κράτος, για ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις. Αυτός ο δρόμος που κινείται είναι στρωμένος πάνω στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των ΒΑΕ και στα εργατικά ατυχήματα, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στη διάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων(βλ. ν. Χατζηδάκη).

Την ίδια ώρα που κέρδισε την έφεση γιατί δεν είχε λεφτά για αυτούς τους εργαζόμενους, προσλαμβάνει 20 άλλους με συμβάσεις πάλι στην καθαριότητα. Δηλαδή προτιμάει εργαζόμενους με συμβάσεις που θα τους ανακυκλώνει, παρά εργαζόμενους με σταθερή εργασιακή σχέση. Επιτίθεται στους εργαζόμενους της υπηρεσίας με σκοπό να τους τρομοκρατήσει, κάνοντας ΕΔΕ σε εργαζόμενη γιατί απουσίασε μια ημέρα με άδεια που της είχε χορηγήσει ο προϊστάμενός της. Επιτίθεται χαρακτηρίζοντας τον Διευθυντή απών και ανύπαρκτο, για να δικαιολογήσει την επιλογή της στο μέλλον για παραχώρηση σε ιδιώτη μεγάλων έργων που αφορούν την συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Η Διοίκηση επέλεξε να ασκήσει έφεση σε μια απόφαση δικαστηρίου που έδινε στο Δήμο μας 9 εργαζόμενους, οι οποίοι καθαρίζουν τους δρόμους και τις λαϊκές αγορές ανάμεσά τους και ένας χειριστής μηχανήματος φορτωτή-εκσκαφέα (JCB). Εργαζόμενους που τους έχουμε απόλυτα ανάγκη, παραβιάζοντας πολλάκις τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην ασκηθεί έφεση και να την ανακαλέσει. Αδιαφορεί για τις ανάγκες της ίδιας της πόλης μας, όταν υποβαθμίζει συστηματικά και με σχέδιο τις υπηρεσίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση την καθαριότητα. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί! Για να αναθέσεις στον ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων ή τον ηλεκτροφωτισμό ή τις υπηρεσίες πρασίνου και όχι μόνο, πρέπει να έχεις δημιουργήσει την ανάγκη για να έρθει το κεφάλαιο να επενδύσει ως σωτήρας. Αυτό το έργο όμως δεν θα έχει ευτυχισμένο τέλος για την Δημοτική Αρχή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Δεν θα ανεχτούμε να απολύονται συνάδελφοι μας και μάλιστα με τον πιο αισχρό τρόπο.

Απαντάμε δυναμικά-μαζικά συμμετέχοντας στην στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 11:00π.μ. ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ!

Απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει και οι Δήμαρχοι υλοποιούν. Δεν θα παραδώσουμε στο κεφάλαιο τον Δήμο. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές μας! Η υπόθεση των 9 συναδέλφων είναι υπόθεση όλων μας. Το ποτήρι ξεχείλισε! Η Δημοτική Αρχή μπορεί πλέον να είναι σίγουρη ότι θα καταγραφεί στη μνήμη όλων των εργαζομένων ως η πιο αντεργατική.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου:

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου να προσφύγει δικαστικά, κάνοντας έφεση για να αναιρεθεί προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου που έδινε στον Δήμο 9 εργαζόμενους καθαριότητας που είχαν προσληφθεί με κριτήρια προσδιορισμένα από τον ΑΣΕΠ. Και δυστυχώς δικαίωσε το Δήμο, αν και πρωτόδικα είχε αποφασιστεί να παραμείνουν στη δουλειά!

Όσες φορές κάναμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αρχή για την καθαριότητα των σχολείων (ας μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους χώρους του Δήμου) η μόνιμη επωδός είναι ότι δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας. Μαθαίνουμε ότι, αν και ότι ελλείψεις στην καθαριότητα είναι τραγικές, ζήτησε την συνδρομή των δικαστηρίων για να απολύσει 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα, γιατί δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει! Ούτε που περνάει από το μυαλό της Δημοτικής Αρχής αντί για τα δικαστήρια, να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών να απαιτήσει αύξηση της χρηματοδότησης για να καλύψει την μισθοδοσία του έτσι κι αλλιώς ελλιπέστατου προσωπικού.

Φαίνεται ότι βολεύει τους απανταχού “άρχοντες” να δουλεύουν με στρατό συμβασιούχων γιατί έτσι νομίζουν ότι κρατάνε καλύτερα τους εργαζόμενους στο χέρι! Ντροπή!

Σαν Ένωση στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία στην καθαριότητα, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, γιατί την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, το λιγότερο κράτος, τη μείωση του προσωπικού και τις ελλείψεις τις βιώνουμε τραγικά στην καθημερινότητά μας όλοι οι δημότες με τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες και τα πανάκριβα δημοτικά τέλη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες στα σχολεία και σε ολόκληρο τον Δήμο. Τέρμα με το αίσχος των συμβάσεων, της ομηρίας των εργαζομένων και υποβάθμισης της καθημερινότητάς μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button