ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Σύλληψη για πλαστό χαρτονόμισμα – Η αστεία δικαιολογία της κατόχου

Μια 50χρονη συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 29 Μαΐου στην Καραϊσκάκη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που κατέβαινε από το λεωφορείο. Σε έλεγχο που της έγινε, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή της ένα πλαστό πενηντάρικο και κανένα άλλο χρηματικό ποσό.

“Το ήξερα, αλλά το ξέχασα στην τσάντα μου”

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δράστιδα υποστήριξε στους αστυνομικούς πως για το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα γνώριζε πως ήταν πλαστό και το είχε δώσει στα εγγόνια της για να παίζουν. Κάποια στιγμή όμως το «ξέχασε» στην τσάντα της. Από το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία, με την κατηγορία της κατοχής και κυκλοφορίας πλαστού χαρτονομίσματος. Η δράστιδα είναι ρομά Αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Το πλαστό πενηντάρικο κατασχέθηκε, ενώ ο Εισαγγελέας της όρισε τακτική δικάσιμο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή κάθε εβδομάδα εντοπίζονται σε καταμετρήσεις σε όλα τα υποκαταστήματα τραπεζών στο Χαϊδάρι περίπου δέκα πλαστά χαρτονομίσματα, διαφόρων ονομαστικών αξιών. Οι τράπεζες ενημερώνουν άμεσα για τα στοιχεία των καταθετών τους, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση διενεργείται προανάκριση που  παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης ή η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button