ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος ήταν αλλού

Αν και η σημερινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου ήταν προγραμματισμένη από μέρες, οι διαμαρτυρόμενοι δεν κατάφεραν να δουν τον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και περιορίστηκαν να θέσουν τα αιτήματά τους στον γενικό γραμματέα του Δήμου, Αντώνη Κουτάντο. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος περίπου 100 άτομα, που προσπάθησαν να τηρήσουν αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος απουσίαζε

Οι εργαζόμενοι, με την συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Συνδικάτου ΟΤΑ και μαζικών φορέων του Χαϊδαρίου ζήτησαν να συναντηθούν με τον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν  τα αιτήματα τους και να συζητήσουν μαζί του. Τη στιγμή εκείνη δυνάμεις του Α.Τ. Χαϊδαρίου εμπόδισαν την είσοδό τους στο Δημαρχείο. Ο επικεφαλής τους, αστυνομικός διευθυντής Κώστας Παχής, εξήγησε στους συγκεντρωμένους πως ο δήμαρχος ζήτησε να επιτραπεί μόνο η είσοδος των εκπροσώπων τους. Παράλληλα επικαλέστηκε τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος ήταν αλλού 3
Επτά από τους εννιά απολυμένους υπαλλήλους κρατούν το πανό της συγκέντρωσης.

Όμως παρά την προγραμματισμένη συγκέντρωση ο δήμαρχος απουσίαζε, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα συγκεκριμένος λόγος. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε ειρωνικά από τους συγκεντρωμένους. Οι συνδικαλιστές αναγκάστηκαν να θέσουν τα αιτήματά τους στον γενικό γραμματέα του Δήμου, Αντώνη Κουτάντο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο γενικός γραμματέας αναγνώρισε τις ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Καθαριότητας και υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα στον δήμαρχο.  

Να προσληφθούν εδώ και τώρα οι εννιά εργαζόμενοι του Δήμου

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου γύρω στη μία το μεσημέρι, εκδηλώθηκε η πλήρης αντίθεση στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην υλοποιήσει πρόσφατη δικαστική απόφαση για εννέα εργαζομένους στο τμήμα Καθαριότητας. Εκ μέρους των εργαζόμενων μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Δημουλάς, καθώς και οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, Μάνθος Πιτσικούλης και Δημήτρης Σταυρίδης. Χαιρέτισαν οι συνδικαλιστές Σπύρος Κωσταντάς από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιάννης Τσούνης.

Δικαιώθηκαν δικαστικά και η δημοτική αρχή εμποδίζει τις προσλήψεις τους

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στο γεγονός πως οι εννιά εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιλέχτηκαν προσωρινά μέσα από την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ, απολύθηκαν όταν εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες. Στη συνέχεια όμως δικαιώθηκαν με απόφαση δικαστηρίου, κερδίζοντας την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Το ίδιο προτάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη απόφαση. Όμως η σημερινή διοίκηση Ντηνιακού προσέφυγε δικαστικά κατά της απόφασης.

Μιχάλης Σελέκος: «Θα καταθέσω υπέρ τους στο δικαστήριο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος ήταν αλλού 17

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μιχάλης Σελέκος, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εννιά εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά, ανακοίνωσε πως αύριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα παραστεί και θα καταθέσει υπέρ τους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εκεί θα εκδικαστεί η αίτηση ανακοπής που κατέθεσε η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία ζητά να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για την πρόσληψη των εννέα εργαζομένων. Μάλιστα υπάρχει και νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκφράζει τη διαφωνία της γι’ αυτή την προσφυγή.

“Κόντρα στην αυταρχική διαχείριση της δημοτικής αρχής”

Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος, δημοτικός σύμβουλος των Πολιτών σε Δράση, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, δήλωσε στο Χαϊδάρι Σήμερα:

“Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου στηρίζοντας έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των 9 εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κόντρα στην αυταρχική διαχείριση της δημοτικής αρχής οι Πολίτες σε Δράση, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και έφεραν το θέμα, όσο και σε κινηματικό, ενισχύουμε με κάθε τρόπο το αίτημα των εργαζόμενων συμπολιτών μας να συνεχίσουν να προσφέρουν στο Δήμο μας, στην πόλη μας, σε ένα τομέα που τόσο έχει ανάγκη, στην καθαριότητα.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button