ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σβήστηκε η φωτιά που πέρασε πάνω από την αρχαία Ιερά Οδό

Για μια ακόμη φορά σταθήκαμε τυχεροί και η φωτιά που εκδηλώθηκε δίπλα στην Εθνική Οδό σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.

Επειδή όμως συν Αθηνά και χείρα κίνει, να πούμε ότι στο σημείο έσπευσαν αμέσως μόλις δόθηκε το σήμα ένα όχημα της Πυροσβεστικής και δύο πυροσβεστικά 4Χ4 του Δήμου Χαϊδαρίου (το ένα διατίθεται από την Περιφέρεια όταν δίνεται επιφυλακή κατηγορίας 4 και 5, όπως σήμερα), όπως και η υδροφόρα του Δήμου. Σταδιακά η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε και συνολικά επιχείρησαν 24 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων, με 8 οχήματα.

Η φωτιά στα ξερόχορτα έπιασε δίπλα στη λεωφόρο, γύρω στη 1.45 το μεσημέρι (κάτοικοι μάς είπαν ότι προήλθε από σπινθήρα σε κολόνα ηλεκτροδότησης. Απλώθηκε μέχρι την περίφραξη του Κόπα Κοπάνα, η οποία κάηκε, αλλά όχι η ίδια η εγκατάσταση. Επίσης έφτασε στα γύρω αδόμητα οικόπεδα.

Την ώρα εκείνη φυσούσε αρκετά δυνατά στην περιοχή, γι’ αυτό αποδείχτηκε πολύτιμη η άμεση επέμβαση, ώστε να μην μπει στη συνοικία της Αφαίας, αλλά και στα γύρω δάση. Γρήγορα ήρθαν και τρία ακόμη οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ δεν χρειάστηκε να πετάξουν εναέρια μέσα. Επίσης πήγαν εθελοντές της ΛΕΦΕΔ.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου.

Ασφαλώς η εικόνα του μαυρισμένου αρχαίου δρόμου θα πληγώσει πολλούς. Είναι ένας ακόμη αρχαιολογικός χώρος που παραδίδεται στις φλόγες, αν και την Ιερά Οδό δεν πρόκειται να την “κλάψει” το Υπουργείο Πολιτισμού, μια και -έτσι κι αλλιώς- είναι ολοσδιόλου παρατημένη.

Σβήστηκε η φωτιά που πέρασε πάνω από την αρχαία Ιερά Οδό 15

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button