ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στρατόπεδο Χαϊδαρίου: Άμεση απόδοση των 66 στρεμμάτων και του Μπλόκ 15 στο Δήμο Χαϊδαρίου και τη Δυτική Αθήνα

Κοινοβουλευτική ερώτηση για την απόδοση στο Δήμο Χαϊδαρίου έκτασης 66 στρεμμάτων από το Στρατόπεδο και το Μπλοκ 15 κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 13 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Βίτσας Δημήτρης, Δραγασάκης Γιάννης και Καφαντάρη Χαρά καθώς επίσης οι βουλευτές Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Βαρεμένος Γιώργος, Γκιόλας Γιάννης, Ηγουμενίδης Νίκος, Κασιμάτη Νίνα, Μάρκου Κώστας και Μπάρκας Κώστας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η Δυτική Αθήνα διαχρονικά είναι αδικημένη και επιβαρυμένη, καθώς πολλές δραστηριότητες, όπως ο ΧΥΤΑ Φυλής, τα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία κλπ, λειτουργούν επί χρόνια εκεί». Κατά συνέπεια είναι «επιβεβλημένη η αναβάθμιση της περιοχής, η οποία περνά και μέσα από την παραχώρηση ελεύθερων χώρων στους Δήμους».

Στρατόπεδο Χαϊδαρίου: Άμεση απόδοση των 66 στρεμμάτων και του Μπλόκ 15 στο Δήμο Χαϊδαρίου και τη Δυτική Αθήνα 3
Η κόκκινη γραμμή ορίζει την έκταση που διεκδικεί το Χαϊδάρι εδώ και μια πολλά χρόνια, παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου διεκδικεί από 20ετίας έκταση 66 στρεμμάτων από το εκεί στρατόπεδο, προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου και ήπιων χρήσεων για τους δημότες. Αναφέρουν επίσης ότι το 2003, είχε, προεκλογικώς, δοθεί σχετική υπόσχεση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η οποία ανανεώθηκε το 2008. Μάλιστα και ο νυν πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, που είναι βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα, είχε κάνει αντίστοιχη κοινοβουλευτική ερώτηση. Εν συνεχεία επισημαίνουν ότι η διαδικασία καθυστερεί αδικαιολόγητα, και ότι  μέσα στα περίπου 3000 στρέμματα του Στρατού (ιδιοκτησία  του Τ.ΕΘ.Α.), εκτός των 66 στρεμμάτων που διεκδικεί ο Δήμος, υφίσταται και το Μπλοκ 15, στο οποίο μαρτύρησαν πολίτες που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση. Για το Μπλοκ 15,  έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες απόδοσής του στο Δήμο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής.

Κατόπιν αυτών οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

1. Πότε θα αποδοθεί επιτέλους το Μπλοκ 15 στο Δήμο Χαϊδαρίου για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης;

2. Πότε θα αποδοθούν επιτέλους τα 66 στρέμματα για να ενισχυθεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Χαϊδαρίου και των όμορων δήμων, με τη δημιουργία χώρου πρασίνου και με την ήπια αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button