ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου: “Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδι με την υγεία, την ασφάλεια και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας”

Ο Δημήτρης Αλεξάκης, μέλος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου και δημοτικός σύμβουλος με τους Πολίτες σε Δράση, μας στέλνει την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, μαζί με σχόλιο για το "τσουβάλιασμα μαθητών και μαθητριών" στις τάξεις.

Απογοήτευση και αγανάκτηση από τους γονείς πανελλαδικά για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, σε βάρος του δικαιώματος της νέας γενιάς για αξιοπρεπή και ποιοτική εκπαίδευση, σε βάρος της υγείας εν μέσω πανδημίας αφού στοιβάζει σαν τσουβάλια μαθητές και μαθήτριες αντί να αξιοποιήσει υφιστάμενες κενές και μη χρησιμοποιημένες αίθουσες (ενδεικτικά υπάρχουν 2 στο 1ο Λύκειο και άλλες 2 στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας που δεν χρησιμοποιούνται).

Είναι πρόδηλο ότι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προτιμάει να έχει καθηγητή στην τάξη, άσχετα με τη φέρουσα μαθητική ικανότητα της τάξης και την ανάγκη για ποιοτική διδασκαλία των μαθητών!

Αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τις ανάγκες για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία!

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού, ιδιαίτερα της μετάλλαξης “ΔΕΛΤΑ” *

Είναι πρόδηλο ότι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βλέπει τον λαό σαν αναλώσιμο είδος!

Ενδεικτικό το κείμενο διαμαρτυρίας που εκδώσαμε στις 17 Οκτωβρίου 2021 ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Πιστεύουμε ότι και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καταγγελία των πράξεων της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης των μαθητών και γενικότερα στην επιχειρούμενη υποβάθμισή της.

Εκτός αν στην τελευταία επίσκεψη τους έταξε κάτι ο κύριος Μητσοτάκης, το οποίο θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικό από την εκπαίδευση και την υγεία της νέας γενιάς.

Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να βγουν και να το δηλώσουν κατηγορηματικά!

* Η χθεσινή θέση (18 Οκτ. 2021) της Προέδρου Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρίας Μαρίας Θεοδωρίδου, σχετιζόμενη με έργα και ημέρες της Υπουργού δεινοπαθούσας Παιδείας Νίκης Κεραμέως: Η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε ότι, “σε μελέτη παιδιών και εφήβων διαπιστώθηκε ότι ο ιός βρίσκεται σε εκκρίσεις και το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της νόσησης και ότι τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων”.

Κείμενο διαμαρτυρίας Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου για τη σύμπτυξη των τμημάτων

Με μεγάλη μας λύπη, απογοήτευση και αγανάκτηση εμείς, οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια μαζικών συμπτύξεων τμημάτων σε πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά τη χώρα την Παρασκευή, 8.10.2021 με σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας ζητήθηκε κι από τη Διεύθυνση του σχολείου μας η αναγκαστική σύμπτυξη των τμημάτων της Β΄ τάξης, ώστε από 4 τμήματα των 20 μαθητών να δημιουργηθούν 3 τμήματα των 27 μαθητών.

Η σύμπτυξη αυτή ένα μήνα μάλιστα μετά την έναρξη του σχολικού έτους κρίνουμε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν παιδαγωγικό σκοπό. Αντιθέτως, παρακωλύει τον ομαλό  προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετεί μόνο λόγους εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν σε άλλες σχολικές μονάδες.

Αναμφίβολα, όμως, αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε γίνεται με τη σύμπτυξη τμημάτων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προσλάβει εκπαιδευτικούς για τα σχολεία που υπάρχουν κενά και όχι να υποβαθμίζει την εκπαίδευση και των υπολοίπων παιδιών μέσω αναγκαστικών συμπτύξεων τμημάτων και σε σχολεία μάλιστα, όπως το δικό μας, που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά κι η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η εκπαιδευτική ποιότητα και το παιδαγωγικό έργο σαφέστατα επιτελείται πολύ καλύτερα με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Αντί, λοιπόν, στο πλαίσιο της πρωτοφανούς πανδημίας που βιώνουμε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιδιωχθεί να μειωθεί ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα τόσο για τη διασφάλιση της υγείας τους όσο και για την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσής τους εμείς πληροφορούμαστε ότι απαιτείται η σύμπτυξη τμημάτων!!!

Απαιτούμε, λοιπόν, κι εμείς με τη σειρά μας ως γονείς, πολίτες και φορολογούμενοι αυτής τη χώρα να μη γίνει καμία επιπλέον έκπτωση στην παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών μας.

Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία που έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πρόσληψη αναπληρωτών για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας αντί να επιχειρεί και να απαιτεί συμπτύξεις τμημάτων, δημιουργώντας προβλήματα κι εκεί που δεν υπάρχουν.

Απαιτούμε να διατηρηθεί ο αριθμός των τμημάτων στο 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου ως έχει και όπως εγκρίθηκε από τη ΔΔΕ της Γ΄ Αθήνας κατά της έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Σας γνωστοποιούμε σε κάθε τόνο ότι δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε να παίζει κανείς με την υγεία, την ασφάλεια και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας στο βάζοντάς τα σε υπεράριθμα τμήματα.

 Ακολουθούν υπογραφές των γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button