ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα Αττικής

Ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με τη διασπορά της νόσου στην Αττική, παρόλο που σήμερα κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ με 756 νέα κρούσματα, αποτυπώνει η ανάλυση των λυμάτων.

Όπως δήλωσε στο Euronews ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαϊδης από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια διαπιστώνουν σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου και έτσι εκτιμά ότι οι πραγματικοί φορείς του ιού ανέρχονται πλέον σε 40.000 από 60.000 πριν από μια εβδομάδα.

«Tα αποτελέσματα έχουν δείξει, μια σταδιακή ύφεση στο ιικό φορτίο που συγκεντρώνεται στο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας. Εμείς βλέπουμε μια διάδοση της τάξης του 1% περίπου. Δηλαδή, γύρω στους 40.000 στην κοινότητα στο λεκανοπέδιο. Νομίζω πως θα κινηθούμε προς τα κάτω τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.

Ως προς το πού οφείλεται αυτή η ένδειξη υποχώρησης εξηγεί ότι πιθανώς απέδωσαν τα μέτρα που ήταν ήδη σε ισχύ πριν από την επιβολή του lockdown, ενώ κάποιο ρόλο μπορεί να έχει παίξει και η αποχώρηση αρκετών από το λεκανοπέδιο. 

Τα αποτελέσματα αυτά μαζί με την επίδραση του lockdown αναμένεται να αποτυπωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button