ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σοκ και δέος! Η βιβλική καταστροφή στην Εύβοια από ψηλά

Η ομάδα UpStories, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, κατέγραψε εναέρια πλάνα με τη χρήση drone πάνω από καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.

Το βίντεο παρουσιάζει εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της Εύβοιας, καθώς και ενεργές εστίες πυρκαγιάς που μαίνονταν ανεξέλεγκτες για 5η ημέρα. Η συνολική έκταση των καμένων εκτάσεων στη Βόρεια Εύβοια πλησιάζει το μισό εκατομμύριο στρέμματα. Χιλιάδες κτήρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Αντιδήμαρχος Μαντουδίου Ευβοίας: Έγιναν στάχτη 1.000 σπίτια

Ολόκληρες οικογένειες έχασαν τις περιουσίες τους. Πλέον είναι χωρίς στέγη. Δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε τα ρούχα τους, ούτε τα φάρμακά τους. «Είναι 1000 σπίτια καμένα μόνο στην περιοχή μας», λέει ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Σταμούλος.

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι ζητούσαν περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αλλά δεν εισακούονταν, είπε ο αντιδήμαρχος στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε: «στον Δήμο Μαντουδίου έχουν καεί 450.000 στρέμματα», από τα συνολικά 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο Δήμος. Σε ότι αφορά τις καταστροφές σε σπίτια είπε ότι «στον Δήμο Μαντουδίου, η φωτιά μπήκε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι».

Ο κ. Σταμούλος είπε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η αποκατάσταση και η στήριξη των πολιτών από το Κράτος λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουν και πώς να ζήσουν, αλλά και ότι «έρχονται πλημμύρες μετά από λίγους μήνες».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button