ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΓΟΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΗ

“Σμίλη” – eshop: Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της πόλης μας!

Η ‘‘Σμίλη‘‘ αποτελεί Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, εδρεύει στο Χαϊδάρι και τα πέντε ιδρυτικά μέλη της είναι ενεργά στο Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που λειτουργεί από το 1993. Η Σμίλη έχει έναν εξαίρετο σκοπό: την ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας.

Η δημιουργία του e-shop είναι η πρώτη δράση της για την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία. Στηρίζει και ενισχύει την λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων κεραμικής, κοσμηματοτεχνίας, κηροπλαστικής, αγιογραφίας και εικαστικών και προωθεί τις δημιουργίες τους. 

"Σμίλη" - eshop: Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της πόλης μας! 7
Στο εργαστήριο Κεραμικής Τέχνης οι ωφελούμενοι εκφράζονται μέσω της αγγειοπλαστικής, εκπαιδεύονται σε τεχνικές και μαθαίνουν τεχνοτροπίες του αρχαίου και νεώτερου ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής πηλοπλαστικής, από το νωπό πηλό έως και τη χρήση του φούρνου. Το παραγόμενο αποτέλεσμα θεωρείται καλλιτεχνικό.Δημιουργούν χειροποίητες πήλινες διακοσμητικές κατασκευές,πιατέλες, βάζα, στεφάνια και πολλά ακόμα
"Σμίλη" - eshop: Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της πόλης μας! 9
Στο εργαστήριο Κοσμημάτων & Ειδών Τέχνης οι καταρτιζόμενοι μαθαίνουν τις τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων και ειδών τέχνης, επεξεργάζονται υλικά όπως το φίλντισι, ημιπολύτιμες πέτρες, πορσελάνινη ή κεραμική χάντρα καθώς και φύλλα χαλκού και ορείχαλκου.Δημιουργούν σκουλαρίκια, κολιέ, δαχτυλίδια, βραχιόλια και άλλα είδη δώρων. Μεταξύ άλλων διδάσκονται: προετοιμασία σχεδίων, κατασκευή παραλλαγών, τοποθέτηση χρώματος στο σχέδιο, επεξεργασία μετάλλων, κατασκευή, κόλληση, φινίρισμα κοσμήματος.
"Σμίλη" - eshop: Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της πόλης μας! 11
Στο εργαστήρι Κηροπλαστικής οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την κατασκευή χειροποίητου κεριού, εξοικειώνονται με ποικίλα υλικά (παραφίνη, στεατίνη, φυτίλι, χρώματα, αρώματα, διάφορα διακοσμητικά υλικά) και εκπαιδεύονται στα στάδια και τις τεχνικές κατασκευής του κεριού. Παράγουν διακοσμητικά αλλά και κεριά πολλαπλών χρήσεων. Η παραγωγή και η διακόσμηση τους βασίζεται στις επιθυμίες και τις εμπνεύσεις τους.
"Σμίλη" - eshop: Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της πόλης μας! 13
Στην πρότυπη μονάδα καλλιέργειας αρωματικών φυτών του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α καλλιεργούν αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δυόσμο, δάφνη κ.α. με χρήση χειρωνακτικών εργαλείων. Παράγουν προϊόντα από τις παραπάνω καλλιέργειες όπου μετά την χειρωνακτική συγκομιδή τους και διαλογή, επεξεργάζονται ανάλογα με το είδος τους και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο.

Σ΄αυτό το νέο e–shop, που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα θα βρείτε μια πολύ πλούσια συλλoγή που περιλαμβάνει:

Βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα
Διακοσμητικά
Πασχαλινά Κεριά – Λαμπάδες
Κεριά
Κοσμήματα
Αγιογραφία
Κεραμικά

Η προώθηση και διάθεση των προϊόντων εντάσσεται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο. Δέχονται παραγγελίες για εταιρικά δώρα με δυνατότητα τοποθέτησης του λογότυπου της εταιρείας σας.

Κάνοντας μια αγορά από την “σμίλη” ή/και ευαισθητοποιώντας έναν φίλο ή συγγενή, που μπορεί να το κάνει, συμβάλλεις ουσιαστικά στην δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και θέσεων εργασίας για τα άτομα με αναπηρία. Ξεκινήστε εξερεύνηση από τα Πασχαλινά και τις λαμπάδες (πανέμορφες οι ζωγραφιστές) και ανακαλύψτε τα θεατρικά κοσμήματα, την συλλογή με τους Ήρωες του 1821, τα ρόδια και πολλές ακόμη δημιουργίες.

Η έδρα του ΚΕΑ ΑμεΑ και της Σμίλης είναι στην Στρατηγού Σίμωνος Θεολόγου 11, Χαϊδάρι – Κάτω Αφαία.
Τηλ.: 210-2848733, 210-2840019, e-mail:[email protected] www.kea-amea.gr
www. eshopsmili.com

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button