ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκέψεις με αφορμή το γερμένο πεύκο στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη

Ο διάλογος για το πράσινο της πόλης μας συνεχίζεται. Με αφορμή το χτεσινό άρθρο μας “Γιατί κόβονται συστηματικά υγιή δέντρα;”, αναγνώστης μας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, σχολιάζει τη διαχείριση δέντρων από την Υπηρεσία Πρασίνου:

Δεν είμαστε γκρινιάρηδες. Σε κάθε βήμα διαπιστώνουμε την έλλειψη γνώσης, ευαισθησίας και την κραυγαλέα προχειρότητα. Το γερμένο πεύκο στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη (εικόνα προ μερικών ημερών) και η προσπάθεια στήριξής του (φωτογραφία από εχθές 06/10/2022). Επίσης με ενδιαφέρον βλέπουμε αξιόλογες προσπάθειες σε άλλους Δήμους και πλήρη εγκατάλειψη στον δικό μας (δέστε κατωτέρω):

Γιατί γέμισαν τα πεύκα του Π. Φαλήρου με αυτή την κίτρινη ταινία!

Σκέψεις με αφορμή το γερμένο πεύκο στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη 3

“Το έντομο Marchalina hellenica, όταν βρίσκεται στο προνυμφικό στάδιο, παράγει κηρώδες προστατευτικό κάλυμμα, τη γνωστή βαμβακάδα. Προσβάλλει κυρίως τα πεύκα.Για την προστασία των πεύκων ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιεί επεμβάσεις, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, από μέσα άνοιξης έως αρχές καλοκαιριού, με πλύσιμο των δένδρων (κορμού, κλαδιών και φυλλώματος) με νερό. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με επικόλληση εντομολογικών κολλητικών παγίδων, διπλής όψεως, με εντομολογική κόλλα, στο κορμό του πεύκου, ώστε να παγιδευτούν οι εναπομείνασες προνύμφες. Η ταινία κίτρινου χρώματος αποτελεί την εντομολογική παγίδα η οποία εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό. Προτεραιότητα στις εφαρμογές καταπολέμησης της προσβολής των πεύκων, έχει δοθεί στα πεύκα που βρίσκονται γύρω από τα σχολεία, τις πλατείες, τα πάρκα, και τέλος στα δέντρα των πεζοδρομίων.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button