ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκαραμαγκάς: “Eικάζεται ότι ευνοϊκή εν μέρει θα είναι η απόφαση του ΣτΕ για τον Δήμο Χαϊδαρίου”

Δύο άρθρα από τον χτεσινό (18/3) οικονομικό Τύπο, με καλές και κακές προβλέψεις σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης “Σκαραμαγκάς”. Παραθέτουμε άνευ σχολίων.

Το “ζεστό”

“Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα έργα της επέκτασης του προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά και την ακύρωση τριών αποφάσεων της ΕΣΑΛ εικάζεται ότι ευνοϊκή εν μέρει θα είναι και η απόφαση για τον Δήμο Χαϊδαρίου η οποία θα εκδοθεί στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες”.

Η πρόβλεψη ανήκει στο mononews.gr και περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ του Σάββα Αθανασίου, που σημειώνει επίσης:

“Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δώσει τελευταία προθεσμία προκειμένου να δοθούν οι τελικές προτάσεις για την εκδίκαση των ενστάσεων του Δήμου Χαϊδαρίου για την υπόθεση των δύο διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την 28η Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου διεξήχθη η επανάληψη της συνεδρίασης για την εξέταση των ενστάσεων στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το άρθρο καταλήγει ότι με ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης και κυρίως αν θα κατατεθούν από την ΕΤΑΔ κυρίως τα κτηματολογικά και κτηματογραφικά διαγράμματα των αμφισβητούμενων στρεμμάτων του Ναυπηγείου.”

Και… το “κρύο”

Το powergame.gr “συντηρεί” την πιθανότητα κατασκευής σταθμού αποθήκευσης ενέργειας στον Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα γράφει:

“Ο χώρος υπάρχει –στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά– η διάθεση το ίδιο. Τότε γιατί όχι; Μάλιστα, αυτή η μονάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά κάποιον τρόπο και συμπληρωματικά προς την γειτονική Ρεβυθούσα, αν χρειαστεί. Αρκεί να τελειώσουν κάποια στιγμή οι εκκρεμότητες, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Θυμίζουμε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι η προσφυγή του τοπικού δήμου Χαϊδαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΥΓ: Κάπου πήρε το αυτί μου ότι έγινε μια προσπάθεια εξωδικαστικής διευθέτησης του ζητήματος. Αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα.

ΥΓ 1: Τα σχέδια του Προκοπίου για το χώρο είναι πολλά και μεγάλα. Και δεν περιορίζονται μόνο στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων. Υπάρχει χώρος για ανάπτυξη διαφόρων μορφών real estate, logistics, τώρα FSRU και ποιος ξέρει τι άλλο.

ΥΓ 2: Και λεφτά υπάρχουν. Αρκεί να ανάψει κάποτε το πράσινο φως.”

……………………………………..

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button