ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα το πρωί: Περιστατικό απάτης στην οδό Ηπείρου – Προσοχή!

Το περιστατικό απάτης σε βάρος ηλικιωμένης που ακολουθεί, συνέβη σήμερα το πρωί στο κεντρικό Χαϊδάρι, στην περιοχή της Αστυθέας, οδός Ηπείρου. Μάλιστα με εξαιρετική θρασύτητα οι δράστες έβαλαν τη γυναίκα στο αυτοκίνητό τους και την πήγαν στο σπίτι της, όπου πήραν χρηματικό ποσό. Περιγράφει κόρη του θύματος, Λ.Θ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Κυκλοφορεί ένα ζευγάρι, με ένα λευκό αυτοκίνητο στο Χαϊδάρι κι εξαπατά ηλικιωμένους. Πριν από μια ώρα, η μητέρα μου πήγαινε στο φούρνο. Την συνάντησε το εν λόγω ζευγάρι, της είπαν ότι είναι γνωστοί μου, που τους είχα στείλει να τους δώσει ένα χρηματικό ποσόν, δήθεν για ένα παράβολο που έπρεπε να πληρωθεί ώστε να πάρω μια έκτακτη επιδότηση της τάξης των 5.000 €. Εν τω μεταξύ προσποιούμενοι ότι μιλούσαν μαζί μου στο τηλέφωνο, τη έβαλαν στο αυτοκίνητο για να μην καθυστερήσει και χάσουν την προθεσμία για την επιδότηση. Γύρισαν μαζί στο σπίτι, τους έδωσε τα χρήματα και μάλιστα της ζήτησαν και την ταυτότητά της, την έβγαλαν φωτογραφία με το κινητό για την δείξουν στην τράπεζα. Καλέσαμε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε μέσα σε δέκα λεπτά και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα για έγγραφη κατάθεση. Αυτά τα ολίγα. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι χειρότερο. Της είχαμε μιλήσει πολλές φορές και υποτίθεται ότι ήξερε πώς έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πριν κάνει οτιδήποτε. Παρόλα αυτά, την πάτησε. Ενημερώστε, όσοι έχετε ηλικιωμένους γονείς.

Σημειωτέον, ότι γνώριζαν πολλά προσωπικά στοιχεία. Του τύπου “κυρία Μαρία δεν με θυμάσαι; Η Κατερίνα είμαι, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Η φίλη της Λένας είμαι.” Να είναι κάποιοι από τη γειτονιά; Μένουμε στο Χαϊδάρι όλη μας τη ζωή, μας ξέρει πολύς κόσμος.

Το ίδιο πρόσωπο;

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 15 μέρες περίπου, πάλι στην περιοχή της Αστυθέας, οδός Κολοκοτρώνη, άντρας που επέβαινε σε μικρό λευκό αυτοκίνητο πλησίασε ηλικιωμένη με τον ίδιο τρόπο -πολύ πειστικός- γνωρίζοντας και πάλι ονόματα του οικογενειακού περιβάλλοντός της. Ίσως δεν έχει άδικο η κ. Θ. που υποψιάζεται ότι πρόκειται για άτομα από την περιοχή. Ή που, τουλάχιστον, δίνουν πληροφορίες στους απατεώνες ώστε να προκαλούν σύγχυση στους ηλικιωμένους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button