ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα στο Αττικόν οι επίστρατοι – Πόσοι είναι, ποιες ειδικότητες κλήθηκαν

Η μάχη στο Νοσοκομείο Αττικόν δίνεται από σήμερα με νέους στρατιώτες, που επιστρατεύτηκαν μετά από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Συνολικά δέκα ιδιώτες γιατροί κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου στο Αττικό. Θα προσφέρουν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του Covid-19, ενισχύοντας το κεταβεβλημένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, από αυτούς οι έξι είναι παθολόγοι, δύο γενικοί ιατροί και δύο πνευμονολόγοι. Για όσο διάστημα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα αμείβονται με μισθό Επιμελητή Β. Διατηρούν δικαίωμα τις υπόλοιπες ώρες, πέρα του ωραρίου υπηρεσίας τους, να λειτουργούν τα ιδιωτικά  τους ιατρεία.

Σοβαρές ποινικές ευθύνες για τους «αρνητές»

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου (φύλλου επιστράτευσης) προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Οι γιατροί μπορούν να αρνηθούν μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας. Από το Υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν αστική ευθύνη και καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button