ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σφοδρή σύγκρουση στη Λ. Αθηνών – Ως πότε θα το θεωρούμε “ατύχημα”;

Η σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή και η πρόσκρουση και των δύο στην κολόνα συνέβη σήμερα το μεσημέρι (14/5) στη γέφυρα της Λ. Αθηνών, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα είναι ένας τουλάχιστον τραυματισμός (θα προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα από την Τροχαία).

Η κ. Χριστίνα Βλαχάκη, που έβγαλε τη φωτογραφία, σχολιάζει το συμβάν:

Εικόνα σκληρή, αλλά αληθινή, προ ολίγου στη γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών… Είναι η τρίτη φορά από τη Δευτέρα, που πέφτω σε μποτιλιάρισμα για ν’ ανακαλύψω ότι ελάχιστοι οδηγοί κάνουν στην άκρη για να περάσει ασθενοφόρο, αλλά και για να θυμηθώ πως στις 17/5 ξεκινά άλλη μια παγκόσμια εβδομάδα για την οδική ασφάλεια, και στην Ελλάδα εξακολουθούμε να μιλάμε για “ατυχήματα” και να δεχόμαστε ως φυσική συνέπεια της ανάγκης μας για μετακίνηση, το θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας στο δρόμο. Η εικόνα του ακίνητου ανθρώπου, ριγμένου σήμερα στην άσφαλτο, ελπίζω να άλλαξε γνώμη σε κάποιους από τους δεκάδες οδηγούς που περάσαμε από δίπλα του.

30 km/h όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές

Η κ. Βλαχάκη μας θυμίζει ότι τη Δευτέρα 17 Μαΐου ξεκινά η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που οργανώνει ο ΟΗΕ μαζί με τον ΠΟΥ. Μοναδικό θέμα της είναι το όριο ταχύτητος των 30 km/h στις κατοικημένες περιοχές. Αναλυτικά: https://www.unroadsafetyweek.org/en/home
Στη χώρα μας πάνω απο 150 συλλογικότητες υπέγραψαν ένα ψήφισμα με τίτλο: “Δρόμοι για Ζωή: 30 km/h όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές ΤΩΡΑ!”
Ζητάμε τη θέσπιση του ορίου των 30 Km στις κατοικημένες περιοχές ΤΩΡΑ!
– Όχι κάποια στιγμή της δεκαετίας 2021-2030.
Ζητάμε την θέσπιση του ορίου των 30km/h στις κατοικημένες περιοχές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και όχι στην εναπόθεση του στις διαθέσεις του κάθε Δήμου.
Ζητάμε μια άλλη πόλη, μια άλλη κινητικότητα, μια άλλη Ζωή.
Ζωή, δρόμους και πόλεις για τους ανθρώπους και όχι για τα μηχανοκίνητα.
Την Δευτέρα 17 Μαΐου στις 12κ30 απο τη σελίδα του SOS Τροχαία Εγκλήματα μια σειρά από εκπροσώπους συλλογικοτήτων που υπογράφουν το ψήφισμα θα μιλήσουν για λίγο αναλύοντας το ΓΙΑΤΙ 30KM.
Μια Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για ένα βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας όλων μας.

Παιδί και οδική Ασφάλεια

Επίσης στο ίδιο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η εκδήλωση “Παιδί και οδική Ασφάλεια – Διαδικτυακή Ημερίδα”. Στόχος Να κάνουμε τις πόλεις, αλλά και τα χωριά, βιώσιμα σχεδιασμένα και λειτουργικά για τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των μηχανοκινήτων. Να μη θρηνήσουμε ξανά κανένα παιδί νεκρό ή σοβαρά τραυματισμένο από τροχαίες συγκρούσεις και παρασύρσεις στη χώρα μας. Γιατί όπως λέει ο Αλμπέρ Καμύ, «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκανδαλώδες από τον θάνατο ενός παιδιού και τίποτα πιο παράλογο από το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα».

Σφοδρή σύγκρουση στη Λ. Αθηνών - Ως πότε θα το θεωρούμε "ατύχημα"; 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button