ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου για την πεζογέφυρα στο Δάσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Με μεγάλη ανακούφιση είδαμε να ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, έστω και καθυστερημένα, η εγκατάσταση της Πεζογέφυρας στο Δάσος, ένα έργο το οποίο θα κάνει ασφαλέστερη τη διέλευση των  πεζών στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση μίας πεζογέφυρας στο Παλατάκι, η Λαϊκή Συσπείρωση ως διοίκηση του Δήμου, το άφησε σε προχωρημένο στάδιο, έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με ολοκληρωμένη μελέτη. Έχοντας ως μόνο γνώμονα την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του, και ειδικά την εγκατάσταση της πεζογέφυρας  στο Παλατάκι όπου ακόμα και πρόσφατα είχαμε θανατηφόρα ατυχήματα, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την άμεση επανεκκίνηση και ολοκλήρωσή του.

Να υπενθυμίσουμε τις παρεμβάσεις του Δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, μαζί με Σωματεία και Φορείς της πόλης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπου υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα του έργου και τις παρεμβάσεις προς το μελετητή ώστε η κατασκευή στο Παλατάκι να έχει τη μικρότερη δυνατή οπτική όχληση στην περιοχή. Και όλα αυτά ενάντια στην επιθυμία δύο συμπολιτών, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί το έργο γιατί θα αλλοίωνε δήθεν την εικόνα της περιοχής, αλλά και μερίδας δημοτικών συμβούλων, μεταξύ αυτών και ο σημερινός Δήμαρχος κος Ντηνιακός, και ο Αντιδήμαρχος κος Καρατζαφέρης, οι οποίοι εξέφραζαν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα του έργου, για τη θέση του κλπ, ξέροντας και οι δύο ότι, αν σε εκείνη τη φάση γινόταν τέτοιου επιπέδου αλλαγή, επί της ουσίας θα ακυρωνόταν το έργο στο σύνολό του. Ωστόσο αυτή τους η τοποθέτηση δεν τους εμπόδισε το Σάββατο το βράδυ να βγάλουν τις απαραίτητες Selfie κατά την κατασκευή πεζογέφυρας.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας στο Παλατάκι. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση.

Υ.Γ.1: Ο κος Ντηνιακός και οι δημοτικοί του σύμβουλοι θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που έχουν βρει αρκετά ώριμα έργα και χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη διοίκηση για να μπορούν να φωτογραφηθούν και να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους άλμπουμ, όπως οι Πεζογέφυρες, η ανάπλαση των παιδικών χαρών, η ανάπλαση της Φαβίερου κ.Ά.

Υ.Γ.2: Ακόμα και τώρα, η διοίκηση του κου Ντηνιακού να βρει λίγο χρόνο και να φροντίσει να επανεκκινήσει άμεσα έργα, για τα οποία η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε εξασφαλίσει μελέτες και χρηματοδότηση και πραγματικά τα έχει ανάγκη ο λαός του Χαϊδαρίου, γιατί έχουν να κάνουν με την ασφάλειά του. Έργα όπως το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών, το Αντιπλημμυρικό της Αφαίας, της ΒΔ Λεκάνης του Δάσους κλπ. και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις για τις οποίες μαζί με την Περιφέρεια φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο για τη μη έγκαιρη υλοποίησή τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button