ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολείο Ζαμπέτα, Αιγάλεω: Ολική ανατροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο – Σπάνε τα λουκέτα

Ολική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση με το 9ο Δημοτικό Σχολείο (γνωστό και ως “σχολείο του Γιώργου Ζαμπέτα”) ύστερα από τα όσα έγιναν στη τετράωρη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 20/9. Ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, μετά από εισηγήσεις που δέχτηκε από νομικούς συμβούλους, σε επικοινωνία που είχε με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, εκπροσώπους φορέων, έντονες διαβουλεύσεις και με την αντιπολίτευση, κατέβασε την πρόταση της απαλλοτρίωσης του κτιρίου στην οδό Σαλαμίνος και τριήμερη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου

Πηγή: ethnos.gr

Θα σπάσουν λουκέτα την Παρασκευή

Προϋπόθεση ήταν η πρόταση της απαλλοτρίωσης να εγκριθεί ομόφωνα η πρόταση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και έγινε. Επίσης ειδοποιήθηκαν γονείς και δάσκαλοι πως το σχολείο θα ανοίξει και πάλι την Παρασκευή, εκτός βέβαια άλλου απροόπτου.

Οριστική λύση με την απαλλοτρίωση

Σύμφωνα με τους νομικούς μέσα από αυτή τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης θα επιτευχθεί οριστική λύση για το δημόσιο συμφέρον και μετά την τριήμερη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, οπότε θα τρέξουν και οι βασικές νομικές ενέργειες για την απαλλοτρίωση, δηλαδή, την Παρασκευή 23/9 ο Δήμος Αιγάλεω νομιμοποιείται να σπάσει τα λουκέτα που έβαλαν οι ιδιοκτήτες μετά την υπέρ τους δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που τους δικαίωσε στη δικαστική διαμάχη με το Δήμο Αιγάλεω σχετικά με την έξωση του σχολείου.

Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες κληρονόμοι του Γιώργου Ζαμπέτα δικαιώθηκαν σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση έξωσης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω και έχοντας στα χέρια τους την δικαστική απόφαση τοποθέτησαν λουκέτο στην πόρτα του σχολείου.

Το βίντεο που συγκλονίζει

Έτσι το πρωί της Δευτέρας 19/9 τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς έμειναν στο πεζοδρόμιο και εκεί τα παιδιά έκαναν την καθιερωμένη προσευχή τους. Το βίντεο της ντροπής με τα παιδιά να είναι στο πεζοδρόμιο δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button