ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Σαν να ήταν η δική μου μητέρα!” – Ο άνθρωπος που κυνήγησε τον τσαντάκια μιλάει στο “Χαϊδάρι Σήμερα”

“Η εικόνα της γυναίκας, πεσμένη στα γόνατα, ματωμένη, με το χέρι απλωμένο να ζητάει βοήθεια ήταν πολύ δυνατή, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς”, μας είπε ο άνθρωπος που κέρδισε το μπράβο των συμπολιτών μας, γιατί κυνήγησε τον τσαντάκια που τραυμάτισε ηλικιωμένη. Ο κ. Μάκης Σωτηριάδης μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” για το περιστατικό και τον τρόπο που σκέφτηκε εκείνες τις στιγμές.

Η καλή σύμπτωση ήταν ότι χτες το απόγευμα, τη στιγμή που τον καλέσαμε στο τηλέφωνο, έμπαινε στο σπίτι του, συνοδευόμενη από την κόρη της” και με ένα κουτί γλυκά στα χέρια, η κ. Ελένη, το θύμα της επίθεσης, για να τον ευχαριστήσει που της παραστάθηκε. Οι δύο τους έζησαν πολύ έντονες στιγμές το πρωί της Δευτέρας, που ξεκίνησαν από το σπίτι τους για δουλειές ρουτίνας, αλλά ένας κλέφτης τους έβαλε σε μια άγρια περιπέτεια. Και όμως, και αυτόν τον λυπήθηκε ο κ. Σωτηριάδης, όπως θα δούμε πιο κάτω! “Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος”, μας είπε η κ. Ελένη για τον συνάνθρωπο που ενδιαφέρθηκε γι’ αυτήν χωρίς να γνωρίζονται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αφηγείται η κ. Ελένη: “Ξεκίνησα πρωί πρωί από το σπίτι μου, στο κεντρικό Χαϊδάρι, να πάω στη Βιοϊατρική, με μια τσάντα στο χέρι, που είχε τα παραπεμπτικά και το πορτοφόλι μου. Δυστυχώς δεν την κρατούσα από την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου. Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος… και χωρίς να το καταλάβω ήρθε αυτός!”.

Προφανώς ο κλέφτης είχε εντοπίσει το θύμα του, το παρακολούθησε ένα διάστημα στην οδό Κερκύρας, κινούμενος αθόρυβα με νεκρά στη μηχανή. Στην οδό Θερμοπυλών την πλησίασε και της άρπαξε την τσάντα. Η γυναίκα έπεσε και σύρθηκε δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο και τα πόδια.

Εκείνη τη στιγμή ο 45χρονος Μάκης Σωτηριάδης, προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου στην ομάδα του Αιγάλεω, είχε κατεβεί στην πιλοτή της πολυκατοικίας του και ετοίμαζε τη μηχανή του για να πάει στη δουλειά του. Βγαίνοντας αντίκρισε τη γυναίκα πεσμένη. Όπως μας είπε, η εικόνα αυτή τον συγκλόνισε, σαν να ήταν η δική του μητέρα. “Η εικόνα της, πεσμένη στα γόνατα, ματωμένη, με το χέρι απλωμένο να ζητάει βοήθεια ήταν πολύ δυνατή, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς”. Κατάλαβε τι συνέβη και αφού τη ρώτησε αν είναι καλά, βάλθηκε να κυνηγήσει τον κλέφτη, που εκείνη τη στιγμή απομακρυνόταν με τη μηχανή του.

“Από τη Θερμοπυλών μπήκε ανάποδα στην Πλαταιών. Εκεί πέταξε την τσάντα και κράτησε το πορτοφόλι. Ήταν ένας άνθρωπος ως 65 χρονών και σωματώδης, περίπου 90 κιλά, Έλληνας όπως κατάλαβα από την ομιλία του. Όταν με κατάλαβε, έστριψε δεξιά στην Ακρίτα και πέταξε το πορτοφόλι. Προσπάθησε να φύγει από ένα στενό, αλλά ήταν αδιέξοδο. Εκεί τα είχε χάσει, προσπάθησε να στρίψει, αλλά χτύπησε στο πεζοδρόμιο, η μηχανή πετάχτηκε πάνω και τον πλάκωσε. Όταν τον εγκλώβισα ζητούσε συγγνώμη, έκλαιγε και με εκλιπαρούσε να τον αφήσω. Τον είδα σε κακά χάλια, τον λυπήθηκα. Τον άφησα να φύγει, αλλά το μετάνιωσα αργότερα, όταν έμαθα ότι η μηχανή ήταν κλεμμένη από τον Πειραιά, πριν λίγες ώρες.”

Ο κλέφτης εξαφανίστηκε, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι μάλλον είναι σεσημασμένος, οπότε θα συλληφθεί, γιατί από τη μηχανή λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Όπως μάς λέει ο κ. Σωτηριάδης, οι αστυνομικοί επικρότησαν την πράξη του να κυνηγήσει τον κλέφτη. “Οι δικοί μου χαρήκανε για ό,τι έκανα. Τους είπα ότι λειτούργησα σαν να ήταν η μητέρα μου”, μας απαντάει στην ερώτηση ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειάς του.

Τον ρωτάμε αν τώρα, που πέρασε κάποιος χρόνος, το μετανιώνει που κυνήγησε τον κλέφτη. “Θα μπορούσε να έχει μαχαίρι ή πιστόλι. Δεν το σκέφτηκα. Χαίρομαι όμως που έδωσα χαρά στην κυρία Ελένη και τον ιδιοκτήτη της μηχανής. Άνθρωποι είμαστε”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button