ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ρίξε στον μπάτσο” – Χαϊδαριώτης αστυνομικός ήρωας σε οδομαχία στο Ζεφύρι

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Ζεφύρι, μεταξύ κακοποιών και αστυνομίας. Ήρωας σε αυτή την επιχείρηση αναδείχθηκε ένας αστυνομικός, γέννημα θρέμμα Χαϊδαριώτης, που μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και σήμερα ανήκει στη δύναμη του ΤΑΕ  Δυτικής Αττικής. Οι ίδιοι κακοποιοί το 2015 είχαν πυροβολήσει και πάλι με καραμπίνα αστυνομικό, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι! Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, για την προχθεσινή πράξη του, ο αρχιφύλακας Ι.Π. έχει ήδη προταθεί για Βραβείο Ανδρείας. 

“Ρίξε στον π….  τον μπάτσο, πυροβόλα”

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές είχαν “βεντέτα” από παλιά. Τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου έπεσαν πυροβολισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του ΤΑΕ Δυτικής Αττικής. Την ώρα που οι  αστυνομικοί έκαναν αυτοψίες, εμφανίστηκε  αιφνιδιαστικά στο χώρο ο δράστης των πυροβολισμών. Με την παρουσία του, η αντίπαλη ομάδα εξαγριώθηκε. Αυτός προσπάθησε να το σκάσει και σε σήμα για έλεγχο από αστυνομικό της ομάδας επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Ακολούθησε  καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλοσόφου, ο διωκόμενος φώναξε στον γιο του, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους: «Ρίξε στον π…η  τον μπάτσο, πυροβόλα». Πράγματι ο νεαρός ακούγοντας τον πατέρα του έριξε κατά του Χαϊδαριώτη Αρχιφύλακα. «Πυροβόλησε εναντίον μου τέσσερις φορές με εμφανή πρόθεση να με πλήξει, καθώς οι σφαίρες έσκασαν ακριβώς μπροστά μου. Εγώ συνέχισα την καταδίωξη και, προτού εισέλθει στην οικία, ακινητοποίησα το άτομο που καταδίωκα. Κατά την ακινητοποίηση το άτομο αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας με, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να διαφύγει» 

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού ανταπάντησαν στα πυρά. Άμεσα και συντονισμένα οι αστυνομικοί απέκλεισαν περιμετρικά το σπίτι με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Με πολλά χρόνια φυλακή στην πλάτη τους

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, βρήκαν γύρω από τα σπίτια των δύο οικογενειών πλήθος φυσιγγίων και κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν. Εντόπισαν και ένα 9άρι πιστόλι που, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί στις αρχές Ιανουαρίου από το σπίτι αστυνομικού στο Περιστέρι.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι πατέρας και γιος είναι σεσημασμένοι και έχουν εκτίσεις ποινές φυλάκισης για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και κλοπές. Επίσης το 2015 είχαν πυροβολήσει αστυνομικό με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι, από σκάγια καραμπίνας.

Έχει τιμηθεί και πάλι από την Υπηρεσία

Ο Αρχιφύλακας Ι.Π. υπηρετεί σε μάχιμες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΤΕΦΑΑ). Πολλές φορές έχει φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές, για τις οποίες έχει τιμηθεί από την υπηρεσία του. Τον Ιούνιο του 2018 μαζί με τον συνάδελφο του Ε.Σ. κλήθηκαν να επέμβουν στη Δομή Σκαραμαγκά, σε συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Κούρδων. Παρότι τραυματίστηκε, έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Για την πράξη τους, τους απονεμήθηκε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εύφημη μνεία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές για την προχθεσινή πράξη του, ο Ι.Π έχει ήδη προταθεί για Βραβείο Ανδρείας. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button