Χαϊδάρι Σήμερα Κώστας Ασπρογέρακας: Μιχάλη, υπάρχουν και τα
Κώστας Ασπρογέρακας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Χαϊδαρίου ΚΩΣΤΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ το Δημοτικό Συμβούλιο ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα υπέρ της κατάργησης του αντιδημοκρατικού νόμου που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, δηλώνοντας παράλληλα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο δεν θα συμβάλλει, αλλά θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ανεξήγητη βέβαια, παραμένει η στάση της παράταξης του Δημάρχου Χαϊδαρίου κυρίου Ντηνιακού, η οποία απείχε από την ψηφοφορία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 9/7/2020 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το αντιδημοκρατικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων.

Είναι ένας νόμος – λαιμητόμος που περιφρονεί τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες και πρέπει να βρει απέναντί του κάθε δημοκρατικό πολίτη. Μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές πολιτικών και φρονηματικών διώξεων, στις εποχές του αστυνομικού κράτους, θέτοντας αυτομάτως εκτός νόμου κάθε κοινωνικό αγώνα και διαμαρτυρία.

Η κυβέρνηση, πιστή και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να ξεμπερδέψει προκαταβολικά με τις κοινωνικές αντιδράσεις την ώρα που προωθεί και ετοιμάζει νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων για να μεταφέρει τη βάση και αυτής της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων, των φοιτητών, των βιοπαλαιστών, της νεολαίας.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία είναι οι μόνοι που μπορούν να υψώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτήν την αντιδημοκρατική επιτροπή. Το εργατικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει φραγμό για να σβήσουν τα σχέδια για τη φίμωση της κοινωνίας. Οι χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα βροντοφώναξαν ότι ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και δεν τελειώνει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου δηλώνει την αντίθεσή του στον αντιδημοκρατικής έμπνευσης νόμο που καταργεί το θεμελιώδες, δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση και διαμαρτυρία που έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα και απαιτεί την κατάργησή του.

Παράλληλα, δηλώνει ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλλει, αλλά απαιτεί την κατάργησή του και θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου αυτού στην περιοχή του ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

 Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνησης Χαϊδαρίου

ΧΑΪΔΑΡΙ 29/7/2020