ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Προβληματισμός από τη σταθερή παρουσία κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές λόγω του επαναλαμβανόμενου –τις τελευταίες ημέρες– εντοπισμού νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Σήμερα Κυριακή 12/7 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Αττική και 5 στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο αριθμός των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ήταν 9 και 3, αντίστοιχα, ενώ την Παρασκευή οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 7 και 8.

Επίσης, ανησυχία προκαλεί και η περίπτωση των ορφανών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές, με τις αρχές να καλούνται να λύσουν τους σχετικούς γρίφους, προκειμένου να εντοπίσουν τις πηγές μετάδοσης. 

Προβληματισμός από τη σταθερή παρουσία κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη 1
ΕΟΔΥ

Πάντως, στη βόρεια Ελλάδα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα, καθώς συνολικά υπάρχει υψηλός –σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας– αριθμός μολύνσεων. Σήμερα επίσης σήμανε «συναγερμός» σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, μετά τον εντοπισμό κρούσματος COVID-19. Πρόκειται για μια 15χρονη από τη Βέροια, με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης να απομονώνουν τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι με το κορίτσι αυτό. 

Την ίδια στιγμή, οι εισαγόμενες μολύνσεις παρουσιάστηκαν λιγότερες σήμερα, σε σύγκριση με προηγούμενες ημέρες, πέφτοντας σε μονοψήφιο αριθμό (4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 3 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Ωστόσο υπενθυμίζεται πως παραμένει δειγματοληπτικός ο έλεγχος των επισκεπτών της χώρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων που εισέρχονται τελικά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι από την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται και το άνοιγμα στις απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σουηδία: τρεις χώρες όπου καταγράφεται μεγάλος αριθμός μολύνσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η νόσος COVID-19 δεν έχει εξαφανιστεί από τη χώρα, με τις αρχές να προειδοποιούν συνεχώς τους πολίτες, καλώντας τους να τηρούν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥ, σήμερα ανακοινώθηκαν συνολικά 31 κρούσματα στις παρακάτω περιοχές της χώρας:

  • 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 6 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 5 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button