ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο μπαράζ διαρρήξεων στην Καραϊσκάκη

Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο ιδιοκτήτης του “Σπάρου”, Μενέλαος Γούσιας, μας ανέφερε πως ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου οι δράστες προσπάθησαν και κατάφεραν να σηκώσουν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου. Τη στιγμή εκείνη άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός, ενώ λειτουργούσε κανονικά και η κάμερα ασφαλείας. Αυτοί όμως έτρεξαν προς το ταμείο όπου βρήκαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό περίπου 150 ευρώ και έφυγαν αμέσως, χωρίς να ενδιαφερθούν για οτιδήποτε άλλο.

Και τρεις ανεπιτυχείς απόπειρες κλοπών

Την αμέσως επόμενη μέρα και τις ίδιες νυχτερινές ώρες οι κακοποιοί -μάλλον οι ίδιοι- επεχείρησαν να διαρρήξουν τρία ακόμη καταστήματα, στην καρδιά της Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα της καφετέριας Κ55. Παρότι έσπασαν την κλειδαριά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα, λόγω ενός επιπλέον προστατευτικού που είχε η πόρτα. Όταν σήμανε ο συναγερμός το έβαλαν στα πόδια.

Στην Novem οι δράστες παραβίασαν μία πόρτα που οδηγεί προς την αποθήκη, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο ταμείο.

Στην Avenue σήκωσαν τη γυάλινη πόρτα, όπως είχαν κάνει στον Σπάρο. Μέσα σε δευτερόλεπτα άνοιξαν το συρτάρι του ταμείου, το οποίο όμως ήταν άδειο.

Έτσι και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, οι δράστες έφυγαν άπραγοι.

Από τα σήματα των συναγερμών των καταστημάτων, έσπευσαν εκεί άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα θύματα έδωσαν αναφορά στους αστυνομικούς, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπέβαλαν μέχρι στιγμής μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή, οι έρευνες στρέφονται σε ομάδες σεσημασμένων νεαρών από διάφορες περιοχές της Αττικής, που το τελευταίο διάστημα «χτυπούν» με το συγκεκριμένο τρόπο. Σκοπό τους έχουν να αρπάξουν βιαστικά όποιο χρηματικό ποσό βρούν στο ταμείο και να εξαφανιστούν.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button