ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Πρωταρχικοί στόχοι για ένα “πράσινο” Χαϊδάρι

Του Αποστόλη θεοφίλη, δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ψηλά” 

Πρωταρχικοί στόχοι για ένα "πράσινο" Χαϊδάρι 3

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη να προστατέψουμε τη φύση, αλλά και την υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερες συνθήκες ζωής.

Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά. Κυρίως από την λειτουργία της βιομηχανικής ζώνης της Δυτικής Αττικής, από την καθημερινή  κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται συχνά στις κεντρικές Λεωφόρους που διαπερνούν την πόλη μας και από την έλλειψη οικολογικής συνείδησης.

Πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να  είναι η βελτίωση των συνθηκών αυτών, με τη δημιουργία πολλών μικρών χώρων πρασίνου, την υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών, τις βιώσιμες γειτονιές, την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ποδηλάτων, την  επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, την συνεχή εφαρμογή πολιτικών ανακύκλωσης και κυρίως με τη συνεχή ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε η πόλη μας να παραμένει διαχρονικά καθαρή.

Παράλληλα, ως παράταξη στοχεύουμε στην υποστήριξη  πρωτοβουλιών και περιβαλλοντικών δράσεων που έχουν ως στόχο να περάσουν ισχυρά μηνύματα στους πολίτες.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον, όμως, είναι πρωτίστως θέμα ατομικής ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης. Είναι ώρα να δώσουμε το παράδειγμα ώστε οι επόμενες γενιές Χαϊδαριωτών να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της προστασίας της πλούσιας περιβαλλοντικής μας “κληρονομιάς”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button