ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπλόκο και προσαγωγές 30 ντελιβεράδων που έκαναν ειρηνική μοτοπορεία στη μνήμη συναδέλφου τους

Κατάσταση πολιορκίας χτες το απόγευμα στην Αγία Βαρβάρα, με εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εναντίον ειρηνικής πορείας νεαρών δικυκλιστών, που οργάνωσαν πορεία για τη θλιβερή επέτειο του θανάτου συναδέλφου τους εργαζόμενου σε κατ΄οίκον διανομές. Επίσης πέταξαν τρικάκια αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 6 μμ. από τη Νίκαια με κατεύθυνση την Αγία Βαρβάρα. Εκεί, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδου, τους περίμενε συγκεντρωμένη ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, ανδρών της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ. Στη διάρκεια της μοτοπορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο όταν η Αστυνομία θέλησε να κάνει έλεγχο οι νεαροί αρνήθηκαν να υπακούσουν. Το αποτέλεσμα ήταν 30 από αυτούς να προσαχθούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αθήνας, στο Ζεφύρι, ενώ οι μηχανές τους έμειναν φρουρούμενες στη Μ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Προοδευτική” σπάνια η Αγία Βαρβάρα έχει βιώσει τέτοιας έκτασης αστυνομική επιχείρηση και σημειώθηκε επί τρίωρο διακοπή της συγκοινωνίας με ταλαιπωρία των επιβατών, κυκλοφοριακό χάος και αναστάτωση της πόλης.

«Είπαμε στον επικαφαλής της Αστυνομίας να ελέγξει τις μηχανές και τον ρωτούσαμε εάν εκτιμούσε πως κινδύνευε κάποιος από τη μοτοπορεία. Η απάντησή του ήταν αρνητική και σε μας κατέστη σαφές ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική εντολή, εξαιτίας του περιεχομένου της μοτοπορείας», δήλωσε στην efsyn.gr ένας από τους προσαχθέντες, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με τρία πούλμαν στην υποδιεύθυνση ασφάλειας στο Ζεφύρι.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button