ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια και χιονοδρομικά – Πιθανές ημερομηνίες

Πρεμιέρα είχαν σήμερα, 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα. Το πρώτο αυτό βήμα, αναμένεται να ακολουθήσουν σταδιακά κι άλλα. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας και στην επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.   

Πότε θα γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία  

Σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η 1η Φεβρουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε όλες τις τάξεις. Απορρίφθηκε οριστικά το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.  

Πότε θα ανοίξει η εστίαση  

Το επόμενο βήμα άρσης των περιορισμών θα αφορά στην εστίαση που, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ανοίξει ξανά περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η εστίαση θα ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους.  

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά  

Την Παρασκευή θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πιθανό άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους είναι η 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.  

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των πολιτών προς τα χιονοδρομικά να γίνεται με την επίδειξη αποδεικτικού της κράτησης και να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.  

Πηγή: ΣΚΑΪ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button