ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πόσο θα κάτσει “μέσα” ο Αλγερινός με σωρεία κλοπών στο Χαϊδάρι;

Η σύλληψη του Αλγερινού διαρρήκτη που διέπραξε κλοπές κατά το τελευταίο δίμηνο στο Δάσος (βλέπε Ρήμαζαν σπίτια στο Χαϊδάρι – Άγρια καταδίωξη), αποτέλεσε επιτυχία για τους άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή εξέδωσε δελτίο Τύπου το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Τι γίνεται όμως στη συνέχεια; Όπως έχουμε διαπιστώσει σε αντίστοιχες συλλήψεις, αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι αν ο δράστης προφυλακιστεί και πόσο χρόνο θα μείνει στηη φυλακή. “Τους πιάνουν και την άλλη μέρα είναι έξω για να ξανακάνουν τα ίδια”, λένε πολλοί σχολιάζοντας τέτοιες ειδήσεις στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι προβλέπεται, λοιπόν, για τον 41χρονο Αλγερινό διαρρήκτη; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο φάκελος της δικογραφίας του είναι βαρύς με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σύσταση συμμορίας, κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, αντίσταση, επικίνδυνη οδήγηση. Επειδή η έρευνα για συμμετοχή του ιδίου και του συνεργού του και σε άλλες κλοπές συνεχίζεται, αναμένεται να προστεθούν στον φάκελο κατηγορίες και για επιπλέον παράνομες πράξεις, που με το πέρασμα των ημερών ταυτοποιούνται ότι διέπραξαν στο Χαϊδάρι και σε γειτονικές πόλεις.

Εδώ φαίνεται η ιδιαίτερη σημασία που έχει η καταγγελία τέτοιων συμβάντων στην Αστυνομία, ακόμη και αν πρόκειται για απόπειρες κλοπής, καθώς με τα στοιχεία που συλλέγονται για την κάθε μία στοιχειοθετούνται τελικά πιο καλά οι κατηγορίες, όταν γίνει η σύλληψη. Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν προσφεύγουν όλα τα θύματα κλοπών στις αστυνομικές αρχές. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, το τελευταίο δίμηνο στο Δάσος, όπου σημειώθηκαν αρκετές κλοπές αλλά κάποιοι προτίμησαν να μην τις καταγγείλουν. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν λέμε “Και τι τους έκαναν; Σε λίγο βγήκαν πάλι έξω”.

Ο 41χρονος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείται προσωρινά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Σε βάρος του συνομήλικου συνεργού του, που διέφυγε τη σύλληψη, εκδόθηκε ένταλμα και καταζητείται.

Επειδή οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, οι ποινές που θα εκδοθούν από το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν μπορεί να είναι μικρότερες των πέντε ετών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button