ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς θα εορταστεί φέτος ο Δεκαπενταύγουστος στην Παναγίτσα

Με διαφοροποιημένο τελετουργικό θα εορταστεί φέτος η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό του Χαϊδαρίου. Η καθιερωμένη περιφορά της ιερής εικόνας, για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Το είχαμε αποφασίσει πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης των λιτανειών, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», δήλωσε ο προϊστάμενος του Ναού, πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το «Χαϊδάρι Σήμερα».

Να θυμίσουμε πως με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και οι πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, αναστέλλονται λόγω του κορωνοΐού. Επίσης ανάλογα με το εμβαδόν, εντός του ναού επιτρέπεται να παραμένει  ένας συγκεκριμένος αριθμός πιστών. Στην περίπτωση της Παναγίτσας επιτρέπονται μέχρι 100 πιστοί.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την παραμονή Παρασκευή 14 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολιτη Νίκαιας, κ.κ. Αλεξίου.

Το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκόπιου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6 μ.μ θα ψαλεί ο εσπερινός της Κυριακής.

Να θυμίσουμε στους πιστούς πως με βάση την τελευταία απόφαση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους λατρείας.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button