ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το χρονικό της απάτης: Έφερε ηλικιωμένη στις τράπεζες της Καραϊσκάκη και της “ξάφρισε” 7.000 ευρώ!

Το κόλπο μπορεί είναι παλιό και να έχουν γίνει αμέτρητες αναφορές γι’ αυτό είτε στις αστυνομικές ειδήσεις είτε σε ειδικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας, αλλά δυστυχώς ακόμα “πιάνει”! Άλλη μια τέτοια περίπτωση έφτασε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, όταν μια ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι έπεσε στα δίχτυα ενός αδίστακτου απατεώνα που της άρπαξε όλες της τις οικονομίες και έσπευσε να το καταγγείλει.

“Το πρόσχημα της επιστροφής φόρου είναι από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους, για αποσπάσουν το κομπόδεμα των ηλικιωμένων. Δυστυχώς, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, άτομα της τρίτης ηλικίας πείθονται εύκολα από έναν άγνωστο ότι, δίνοντας χρήματα σε εκείνον για λογαριασμό της οικείας Δ.Ο.Υ., θα εισπράξουν πολλαπλάσια. Οι απατεώνες είναι επιμελώς ευγενείς και καλοντυμένοι», δήλωσε αστυνομική πηγή στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, με αφορμή το περιστατικό.  

Το χρονικό της απάτης

Το πρωί της ίδιας ημέρας ένας άνδρας περίπου 45 ετών πλησίασε την 80χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της, στον Κορυδαλλό. Δήλωσε πως είναι λογιστής και ότι πρόκειται να της επιστραφεί από την Εφορία ένα τεράστιο ποσό. Πρωτύτερα όμως θα έπρεπε, όπως της είπε, να του δώσει χρήματα για να κάνει μια προκαταβολή στο δημόσιο ταμείο.

Η 80χρονη “πέταξε από τη χαρά της”. Πήγε στο σπίτι και πήρε μαζί της κάρτες και βιβιάρια. Ο εξυπηρετικός “λογιστής” την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και -προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από κάποιον γνωστό της κυρίας στην περιοχή της- την μετέφερε στο Χαϊδάρι, όπου την έβαλε να κάνει αναλήψεις. Συνολικά σήκωσε 900 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλες 6.000 ευρώ από την Alpha Bank.

Παράλληλα την έπεισε να του «δανείσει για λίγο», το κινητό της τηλέφωνο, για να μην απαντήσει σε τυχόν κλήσεις οικείων της προσώπων. Όταν τελείωσαν με τις κάρτες, της είπε να σταθεί για λίγο κάπου στην Καραϊσκάκη και θα γυρίσει αμέσως με την υπόθεση τελειωμένη. Άδικα όμως περίμενε η γιαγιά και εκείνον και τα λεφτά από την Εφορία…

Μετά από περίπου τρεις ώρες αναμονής, κατάλαβε ότι οι οικονομίες της είχαν «πετάξει» και ότι ο επιτήδειος είχε εξαφανιστεί, μαζί με το κινητό της. Πήγε λοιπόν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου για να καταγγείλει το συμβάν.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς, ο δράστης είναι ψηλός, περίπου 45 ετών, με καστανά μαλλιά. Η κατάθεσή της διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού, που θα αναλάβει τις περαιτέρω έρευνες και τον σχηματισμό δικογραφίας κατ’ αγνώστου.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button