Πώς μπορεί το εξαιρετικό να βελτιώνεται ακόμη και μέσα στην καραντίνα;
Την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου την έχει ο Γιάννης Στύλιος, που όχι μόνο δεν βάζει σε “αγρανάπαυση” το Γραμματόσημο, περιμένοντας το άνοιγμα της εστίασης, αλλά διαρκώς φέρνει αλλαγές και νέες ιδέες, ενόσω βαδίζει τον μακρύ δρόμο του λοκντάουν. Προϊόντα και αισθητική σταθερά προς τα πάνω… Πού βρίσκεται άραγε το ταβάνι;
(Μια απαραίτητη παρένθεση. Το δίκαιο πρέπει να το πούμε: Το οριζόντιο καραντινολουκέτο στην εστίαση είναι άδικο. Διότι κάποια καταστήματα εφάρμοσαν αυστηρά τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, επένδυσαν σε πλεξιγκλάς ανάμεσά τους κοκ -ξεκάθαρα στην ομάδα αυτή ήταν και το Γραμματόσημο. Και όμως από μια άκριτη δημόσια διοίκηση αντιμετωπίστηκαν ισοπεδωτικά, ακριβώς το ίδιο με εκείνους που δεν πήραν κανένα μέτρο και το έβλεπες αυτό μπροστά στα μάτια σου. Το κράτος πού ακριβώς κοίταγε;)
Κλείνει η παρένθεση και επανερχόμαστε στην “εν καραντίνα” λειτουργία τού Γραμματόσημου. Ο χώρος ακόμη και τώρα παίρνει νέες μορφές και προσαρμόζεται στις συνθήκες. Ο καφές γίνεται όλο και καλύτερος. “Η τεχνική μας βελτιώνεται στον βασιλιά Illy!”, λέει ο μαγαζάτορας. Και η σοκολάτα βρίσκει εδώ την τέλεια υφή της.
Η εξαιρετική λίστα κρασιών, τα πιο ψαγμένα ουίσκι, οι σπάνιες μπύρες, όλα είναι στη διάθεσή μας.
Το ίδιο και η συλλογή των τσαγιών με τις πανέμορφες τσαγιέρες και τα αξεσουάρ τους. Μηχανή καφέ με τις κάψουλες για τη γωνιά σας για έναν εσπρέσο.
Αλλά και σούπες με βάση τη μητέρα γη, ελαφρώς πειραγμένες…
Μια μικρή βόλτα στο #Γραμματόσημο μας ξεκουράζει, έστω και για λίγα λεπτά, για να απολαύσουμε την αισθητική, που και αυτή βελτιώνεται!