ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς η συσχέτιση υποθέσεων από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου οδήγησε σε απόδοση κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα

Μια σύλληψη γυναίκας για κλοπή σε σούπερ μάρκετ επί της Λεωφόρου Αθηνών, οδήγησε στο κυνηγητό ομάδας κλεφτών, που με τη σειρά του κατέληξε στην αποκάλυψη συμμορίας 5 ημεδαπών κακοποιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν εχτές το πρωί, 4 Μαρτίου, έφτασε στην Αστυνομία η πληροφορία ότι γίνεται κλοπή σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται πάνω στην κεντρική λεωφόρο. Οι ύποπτες κινήσεις κάποιων ατόμων είχαν γίνει αντιληπτές από τους υπεύθυνους του καταστήματος και αμέσως ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση. Όταν έφτασε το περιπολικό συνέλαβε μια γυναίκα, ενώ άλλα τέσσερα άτομα πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Με αστραπιαία κινητοποίηση συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι στους γύρω δρόμους, με βάση τις περιγραφές.

Οι 5 οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Χαϊδαρίου. Εκεί κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν μεμονωμένα για σωρεία κλοπών. Το αποτέλεσμα ήταν να συσχετιστούν αυτές οι πράξεις μεταξύ τους και τελικά, αντί της απλής κατηγορίας της κλοπής, τους αποδόθηκε η κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με αυτή τη βαριά κατηγορία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και το Αυτόφωρο, από όπου πήραν αναβολή και θα δικαστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button