ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Ποιο εμβόλιο θα κάνεις στο Εμβολιαστικό Κέντρο Χαϊδαρίου

Πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου Χαϊδαρίου, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του Κέντρου Υγείας, στην οδό Φαβιέρου.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κ. Γιάννη Μπουλταδάκη, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας. Κυρίως ενδιαφερθήκαμε για το είδος του εμβολίου, διότι, όπως μας είπαν κάποιοι συμπολίτες, προσπάθησαν να κλείσουν μέσω του emvolio.gov.gr στο δικό μας Κέντρο Εμβολιασμού, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό, λοιπόν, σχετίζεται με το είδος του εμβολίου, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Μπουλταδάκης.

Στη συγκεκριμένη δομή γίνεται μόνο το εμβόλιο της Astrazeneca, το οποίο χορηγείται σε άτομα ηλικίας 60-64 ετών. Γι’ αυτό δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι μεγαλύτερες ηλικίες

Στο Εμβολιαστικό Κέντρο Χαϊδαρίου έχουν δημιουργηθεί δύο γραμμές εμβολιασμού και πραγματοποιούνται 80-120 ραντεβού την ημέρα. Στις δύο αυτές γραμμές εργάζονται 6 νοσηλεύτριες, εκ των οποίων η μία στην κίνηση των εμβολιαζόμενων. Τα ραντεβού είναι διάρκειας περίπου 10 λεπτών, για να βγαίνει το πιεστικό πρόγραμμα.

Το ωράριο λειτουργίας περιλαμβάνει καθημερινά και το Σάββατο δύο βάρδιες: 7-2 το πρωί και 2-9.

Για κλείσιμο ραντεβού:

– Μπαίνουμε στο emvolio.gov.gr.

– Πατάμε στο “Αναζήτηση με ΑΜΚΑ”

– Όποιος ανήκει στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, θα χρειαστεί να βάλει τα στοιχεία του TAXIS (username και password).

– Το σύστημα θα δείξει (σύμφωνα με τον ταχυδρομικό κώδικα του ενδιαφερόμενου) μια λίστα με τα διαθέσιμα για εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή.

– Ένα από αυτά είναι το Κ.Υ. Χαϊδαρίου. Το επιλέγετε και προχωράτε στον καθορισμό ημέρας και ώρας, ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button