ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλησιάζει η ώρα να περπατήσει ελεύθερη η Σοφία

Ας ξεκινήσουμε από τα δύο κεντρικά συμπεράσματα της χτεσινής συνέντευξης Τύπου για τη μικρή Σοφία – και τα δύο από τη θετική πλευρά της ζωής. Το πρώτο: Ο αγώνας να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για να εγχειριστεί η μικρή φαίνεται ότι ευοδώνεται. Δεν φτάσαμε ακόμη στο τέλος, αλλά η πορεία είναι πολύ αισιόδοξη. Το δεύτερο: Η πόλη εργάστηκε σαν το “μελίσσι” για να φέρει τη χαρά στο κοριτσάκι και σε μια οικογένεια που περνάει δυσκολίες. Και να τώρα που μπορούμε να προσμένουμε την ώρα που θα δούμε το παιδί να τρέχει ελεύθερο.

Γι’ αυτό βάλαμε σύνθημα της χτεσινής συγκέντρωσης το “Ελευθερώστε τη Σοφία”. Ήταν μια διαφορετική συνέντευξη Τύπου, ενόψει της κεντρικής εκδήλωσης της 22ης Ιουνίου (ποδοσφαιρικό τουρνουά παλαιμάχων με συμμετοχή Ενώσεων Αθήνας και Πειραιά), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που στόχο είχε να μεταφέρει το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης για μια μικρή συμπολίτισσα, τη Σοφία Π., που χρειάζεται την οικονομική και ηθική στήριξη όλων μας, για να χειρουργηθεί και να αποκατασταθεί η κινητική αναπηρία της.

Έδωσαν πάρα πολλοί το παρόν στο κάλεσμα των Παλαιμάχων της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου, που “άνοιξαν” την προσπάθεια σε όλους τους συλλόγους της πόλης και τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε να “πάρει σάρκα και οστά” μια κουλτούρα κοινής στάσης απέναντι στην ανάγκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Παπαχαρίσης, “το ποσό που για την οικογένεια ήταν πολύ μεγάλο, αλλά για όλη την πόλη μαζί αποδεικνύεται μικρό”.

Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της προσπάθειας, το μίνιμουμ ποσό που χρειάζεται είναι 16.500 ευρώ (κόστος εγχείρισης – θεραπείας 18.000 ευρώ, συμμετοχή του κράτους 1.500 ευρώ). Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 ευρώ, θα ακολουθήσουν καταθέσεις από τους συλλόγους (βλέπε παρακάτω) και το τουρνουά, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία δήλωσαν πως θα συμπληρώσουν το ποσό που θα λείψει, όποιο και αν είναι αυτό, ώστε να φτάσουμε στο χειρουργείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ατομικός Ερανικός Λογαριασμός για τη Σοφία είναι υπό τον έλεγχο και την ευθύνη της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλης Σελέκος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού. Στην κοινή προσπάθεια συμμετέχουν και άλλοι, που δεν μπόρεσαν εχτές το βράδυ να έρθουν. Ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου Μπορείτε να δείτε στο fb “Χαϊδάρι Σήμερα” ή στο κανάλι youtube “Χαϊδάρι Σήμερα TV”. Εδώ παραθέτουμε τα βασικά σημεία κάθε ομιλητή:

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής της εφημερίδας «Χαϊδάρι Σήμερα», Μενέλαος Χρόνης. Τόνισε τον ανθρώπινο σκοπό της κίνησης και στάθηκε ιδιαίτερα στη μαζική συμμετοχή των συλλόγων, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό και αισιόδοξο για το μέλλον. Επισήμανε το συγκινητικό γεγονός ότι έγιναν καταθέσεις ακόμη και της τάξης των τριών ευρώ, δηλαδή κινητοποιήθηκαν και άνθρωποι της ανάγκης.

«Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας»

Πλησιάζει η ώρα να περπατήσει ελεύθερη η Σοφία 7

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Δάφνης-Δάσους Γιώργος Παπαχαρίσης που συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου και οργανώνει το τουρνουά, χαρακτήρισε αυτή την κινητοποίηση ως πρωτοφανή για τα χρονικά της πόλης, με συμμετοχή εθνικοτοπικών συλλόγων, αθλητικών συλλόγων και σχολείων.  “Όλοι αυτοί αποδείκνύουν ότι στο Χαϊδάρι υπάρχει κοινωνική συνοχή, οδηγούν την τοπική κοινωνία σε ένα καλύτερο αύριο, το οποίο πολλοί μας το υποσχέθηκαν αλλά πρόδωσαν τα όνειρα μας. Έτσι καταλάβαμε πως πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αναγκάσουμε την κάθε ηγεσία να μας ακολουθεί. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο της κοινής συνύπαρξης μας, ας γίνει αφετηρία για ανάλογες συνεργασίες των συλλόγων του Χαϊδαρίου», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πως το θέμα έφερε στην επιφάνεια το «Χαϊδάρι Σήμερα» και ο σύλλογος των Παλαιμάχων Δάφνης Δάσους ανέλαβε τη διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αυτής της προσπάθειας. Κάλεσαν τον πρόεδρο της Ένωσης Παλαιμάχων Αθήνας, Στέλιο  Χατζηδημητρίου, και της αντίστοιχης του Πειραιά, Κανέλλο Τσίρμπα, που ανταποκρίθηκαν αμέσως. Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώρα 7 μμ, στο Γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης, θα γίνει το τουρνουά με σκοπό τη στήριξη της ερανικής προσπάθειας. 

Στήριξη της οικογένειας

Πλησιάζει η ώρα να περπατήσει ελεύθερη η Σοφία 9

Φώτης Δημητρουλας (ακτιβιστής- μέλος της συλλογικότητας «Αρχή του διαλόγου»): «Εμείς δεν πιστεύουμε στη λέξη φιλανθρωπία, την έχουμε καταργήσει από το λεξιλόγιό μας. Μιλάμε για αλληλεγγύη. Βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη μικρή Σοφία απέναντι σε ένα ανύπαρκτο κράτος. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, όπου θα γίνει συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων. Στο τέλος θα καταμετρηθούν τα χρήματα και η απόδειξη κατάθεσής τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Εθνική Τράπεζα θα δοθεί στη δημοσιότητα, για ευνόητους λόγους. Παράλληλα η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» θα διοργανώσει την Κυριακή 21 Ιουνίου στον ίδιο χώρο ένα bazaar, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για οικονομική στήριξη στην οικογένεια της Σοφίας, που αυτό το διάστημα έχει και άλλες ανάγκες. 

Ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους, που εκτός από τα συγχαρητήριά τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία στο σύλλογο των παλαιμάχων Δάφνης-Δάσους και το «Χαϊδάρι Σήμερα», είπαν:

Στέλιος Χατζηδημητρίου (πρόεδρος Ένωσης Παλαιμάχων Αθήνας): «Σκοπός μας είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε και όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτή την ανάγκη μας την έφερε μπροστά μας ο Γιώργος Παπαχαρίσης και ανταποκριθήκαμε αμέσως. Εμείς θα κατεβάσουμε την ομάδα μας και θα προσφέρουμε ένα σεβαστό ποσό».

Κανέλλος Τσίρμπας (πρόεδρος Ένωσης Παλαιμάχων Πειραιά): «Οι αγώνες κοινωνικού χαρακτήρα που δίνουμε οι βετεράνοι του ποδοσφαίρου έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα σκληρό άθλημα, αλλά έχει τρομερές ευαισθησίες. Μας έχει διδάξει να πέφτουμε αλλά και να σηκωνόμαστε. Συμμετέχουμε στον αγώνα για τη μικρή Σοφία για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της».

Νίκος Λαζαρακόπουλος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία): «Στο πρόσωπο της μικρής Σοφίας βλέπουμε όλους τους μαθητές μας. Τα εκπαιδευτήριά μας και η οικογένεια Ντάγκα θέλουν οπωσδήποτε να τελειώσει ο Γολγοθάς αυτού του παιδιού. Γι’ αυτό όσα χρήματα χρειαστούν για να συμπληρωθεί το ποσό, ό,τι λείψει, θα τα καταβάλουμε για να μπει οπωσδήποτε στο χειρουργείο. Η Νέα Παιδεία θα είναι δίπλα στη μικρή Σοφία, σε ότι χρειαστεί, οικονομικά και ηθικά».

“Όλοι μαζί”

Κλείνοντας ο Γιώργος Παπαχαρίσης απάντησε στον Λευτέρη Χριστοφή για την πρόταση διοργάνωσης της μεγάλης συναυλίας πως αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, μια και τώρα φαίνεται πως ο οικονομικός στόχος καλύπτεται. Ευχήθηκε σε παρόμοιες περιστάσεις, όχι μόνο αλληλεγγύης αλλά προτάσεων και παρεμβάσεων προς τις δημοτικές αρχές, να είναι όλοι οι σύλλογοι συμπορευόμενοι. Ακόμη, ευχαρίστησε την Streamia και τον συμπολίτη Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο για την αφιλοκερδή τηλεοπτική κάλυψη της συνέντευξης Τύπου.

Το ραντεβού δόθηκε για τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button