ΥΓΕΙΑ

Πλήρως εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται: Ο Κ. Γουργουλιάνης με μια φωτογραφία δείχνει την αλήθεια

Είναι ένας από τους επιστήμονες που χαίρεσαι να ακούς. Με μεστό, ψύχραιμο και κατανοητό λόγο, ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, παρουσιάζει την πραγματική διάσταση της μάχης με τον αόρατο εχθρό. Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα, δεν υπόσχεται λύσεις που δεν υπάρχουν, αλλά δεν σε τρομοκρατεί κιόλας, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου (όπως πολλοί συνάδελφοί του κάνουν).

Ο κ. Γουργουλιάνης αποτελεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια που ο κορωνοϊός μας έχει αρπάξει απότομα από τα μούτρα μια από τις πιο ήρεμες φωνές, που αναλύει τα δεδομένα και λύνει πληθώρα αποριών του απλού κόσμου, ο οποίος, εξυπακούεται, δεν έχει την κατάρτιση να «χειριστεί» το ζήτημα του ιού- πολλώ δε μάλλον να εκφράσει άποψη.

Ο καθηγητής έχει τοποθετηθεί πολλάκις για την αξία του εμβολιασμού, έχει μιλήσει για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αρνητές, αλλά από την άλλη απάντησε και με στοιχεία σε όσους προέβλεπαν 10.000 κρούσματα την ημέρα.

Αυτή τη φορά ο καθηγητής Γουργουλιάνης τα είπε όλα με μια φωτογραφία. Ένα γράφημα με τις νοσηλείες στη μονάδα λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έδειξε τα πάντα χωρίς να χρειάζονται παραπάνω αναλύσεις ή περιττά σχόλια. Η δύναμη της εικόνας είναι τόσο ισχυρή που ακόμα και ο πιο φανατικός αρνητής των εμβολίων δεν μπορεί να την αντικρούσει.

Πιο συγκεκριμένα στο γράφημα που ανέβασε ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ φαίνεται ότι τους τελευταίες 3 μήνες στη Μονάδα Λοιμώξεων φιλοξενήθηκαν 115 άτομα, εκ των οποίων μόλις οι 8 ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Η διαφορά είναι τεράστια και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο εμβολιασμός σώζει κυριολεκτικά ζωές. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…

Πλήρως εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται: Ο Κ. Γουργουλιάνης με μια φωτογραφία δείχνει την αλήθεια 3

Πηγή: menshouse.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button