ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πλατεία Δάσους: “Μια μικρή νίκη” για τη μετακίνηση μαθητών προς το σχολείο

Σύλλογος Γονέων /Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου

– Σε ένα ήδη προβληματικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο, με τους Δήμους να περιμένουν καρτερικά τα κρατικά κονδύλια και τις ενεργειακές “επιδοτήσεις” για την Παιδεία -ανάλογες του ύψους των 13€/οικογένεια- ώστε να γίνει η διανομή στα σχολεία…

– Με τα σχολεία να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα στις περισσότερες περιπτώσεις και με εκπαιδευτικούς και μαθητές σε τεντωμένο σκοινί. Με την “καραμέλα” της ατομικής ευθύνης δυο χρόνια τώρα, ρίχνοντας όλα τα “στραβά” που συμβαίνουν σε πολίτες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς…

Έρχεται η παρακάτω επιστολή -που για εμάς στον Σύλλογο Γονέων- αποτελεί μια ελάχιστη νίκη ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, μπορούμε να προσφέρουμε αρκεί να το θέλουμε.

Για το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας, το οποίο είναι το παλαιότερο με έτος ίδρυσης το 1956, με αρκετά και γνωστοποιημένα- στις Αρμόδιες Υπηρεσίες- προβλήματα που αντιμετωπίζει, είχαμε να κατακτήσουμε ακόμα και την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον. Να σταματήσουν, δηλαδή, οι φορτο-εκφορτώσεις των εμπορευμάτων του κοντινού super market σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή του Δήμου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και αναγνώρισε την ανάγκη επίλυσης του θέματος.

Πλατεία Δάσους: "Μια μικρή νίκη" για τη μετακίνηση μαθητών προς το σχολείο 1

Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που ξεκίνησε και κίνησε την διαδικασία, προ 4ετιας περίπου.

Τον Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία που έπραξε τα δέοντα και έλαβε επίσημη θέση. Χωρίς την συγκεκριμένη επιστολή δε θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα ακόμα και εάν ήταν ήδη γνωστή η νομοθεσία.

Τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που αλληλέγγυοι και ενεργοί προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε μέρα. Το παρόν είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μια μικρή νίκη προς όλους ότι η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί και η ευθύνη πρέπει να μας δυναμώνει, όχι να μας βαραίνει.

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω” (Νίκος Καζαντζάκης)

Καλή Ανάσταση στις ψυχές όλων! 

Αλληλεγγύη, Ενότητα, Αγάπη Ειρήνη
Με ειλικρινή εκτίμηση, Σύλλογος Γονέων /Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button