ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πεζόδρομος Δάσους: Προσοχή, η μπάρα είναι σκληρό καρύδι…

H βυθιζόμενη μπάρα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στην δυτική είσοδο του πεζόδρομου του Δάσους, τοποθετήθηκε για να λύσει το πρόβλημα της παράνομης εισόδου – παρκαρίσματος, αλλά εξελίσσεται και σε… εξολοθρευτή λαμαρινών. Δύο περιστατικά με υλικές ζημιές συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Το εν λόγω σύστημα, ιταλικής προέλευσης, τοποθετήθηκε από τον Δήμο πέρυσι το καλοκαίρι και λειτουργεί με χρήση τηλεχειριστήριων, που έχουν δοθεί στους μόνιμους κατοίκους του πεζοδρόμου, για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν. Με τηλεχειρισμό δίνουν εντολή να ανεβεί και να κατεβεί το εμπόδιο.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ μας, με αφορμή τα ατυχήματα, περίοικοι μας είπαν ότι μερικοί οδηγοί, που δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας της, όταν τη δουν κατεβασμένη περνάνε από πάνω της. Υπάρχει βέβαια προειδοποιητικό ηχητικό σήμα, αλλά, όπως μας λένε, σηκώνεται σχετικά απότομα, περίπου πέντε λεπτά μετά το άνοιγμά της. Τότε κάποιοι οδηγοί βρίσκονται προ εκπλήξεως, δηλαδή πάνω από τη μπάρα που εκείνη τη στιγμή σηκώνεται. Όπως είπαμε, προειδοποιητικός ήχος υπάρχει, αλλά όχι και σήμανση που να ενημερώνει για τον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου εμποδίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ατυχήματος την Τρίτη 6 Απριλίου, όταν μια συμπολίτισσα επιχείρησε να περάσει με το ΙΧ της από το σημείο αυτό. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε η μπάρα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου της (φωτό). Η παθούσα έσπευσε να το καταγγείλει στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και το συμβάν κατάγραψε το A΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δήλωσε στους αστυνομικούς πως σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Χαϊδαρίου για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Πεζόδρομος Δάσους: Προσοχή, η μπάρα είναι σκληρό καρύδι... 3

Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και την αμέσως επόμενη ημέρα (!) όπως μας είπαν μαγαζάτορες της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Απριλίου, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Σελέκου. «Ήταν ευθύνη της οδηγού, που προσπάθησε  να περάσει ενώ δεν διαθέτει τηλεκοντρόλ», απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καρατζαφέρης.

Πεζόδρομος Δάσους: Προσοχή, η μπάρα είναι σκληρό καρύδι... 5

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button