ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περίτεχνο: Καλοκαιρινό εκπαιδευτικό Camp για παιδιά του Δημοτικού

Πρόλογος με σεβασμό προς τους αξιότιμους γονείς

Τα φροντιστήρια «ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ», με εμπειρία 50 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν ένα καλοκαιρινό παιδαγωγικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και εμπνευσμένο από τα νέα δεδομένα που έβαλε η πανδημία στον τομέα της εκπαίδευσης. Είναι κοινό μυστικό της εποχής ότι η εκπαίδευση έχει αλλάξει προς μία καινούρια μορφή. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι δάσκαλοι/καθηγητές, και φυσικά οι γονείς και το ευρύτερο περιβάλλον των παιδιών καλούνται να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα.

Στα φροντιστήρια «ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ», όπως πάντα έτσι και τώρα, λειτουργούμε ανθρωποκεντρικά. Ξεκινάμε πάντα από την ανάγκη των παιδιών, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές παιδαγωγικό περιβάλλον που θα τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν την αντίληψή τους. Στόχος μας είναι η μάθηση μέσα από τη δημιουργική διαδικασία της αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς, και όχι η στυγνή διαδικασία μιας φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Φέτος για πρώτη χρονιά εισάγουμε το πρόγραμμα «CamΠΕΡ», ως πρόγραμμα μετάβασης των παιδιών από τη μία τάξη στην άλλη, αλλά και ως ευκαιρία να δώσουμε το απαραίτητο έδαφος στα παιδιά να μπορέσουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες πολύ σημαντικές για την ψυχοσύνθεσή τους. Ο συνδυασμός των δεξιοτήτων αυτών, που η βάση τους είναι η τέχνη, με τα κλασικά σχολικά πεδία όπως η γλώσσα και τα μαθηματικά, μπορεί πραγματικά να ανοίξει δημιουργικούς δρόμους στα παιδιά, στη σκέψη τους και πιο σημαντικά στην αντίληψη τους.

Τέτοια μαθήματα, όπως το θεατρικό παιχνίδι, οι κατασκευές, το σινεμά, η ρομποτική, η μουσική, ο χορός και οι ξένες γλώσσες μπορούν εκτός από γνώση να προσφέρουν αξίες στα παιδιά. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα βασίζονται σε βιωματικούς τρόπους εκμάθησης. Για παράδειγμα οι ξένες γλώσσες θα διδάσκονται με βάση το παιχνίδι και όχι το βιβλίο έτσι, ώστε στο μάθημα η αλληλεπίδραση του δασκάλου με το παιδί να πραγματοποιείται μέσα από έναν πιο «ανάλαφρο» αλλά και συνάμα εποικοδομητικό τρόπο διδασκαλίαςπου ταιριάζει στην καλοκαιρινή περίοδο.

Ευχόμαστε οι νέοι καιροί να γίνουν κινητήριος δύναμη εξέλιξης και δημιουργίας. Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία, αγωνία, παρατήρηση σας που με χαρά και όρεξη θέλουμε να ακούσουμε, να μιλήσουμε μαζί σας για όποιο θέμα σας απασχολεί στην διαδικασία της εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια, που αποτελείτην πιο σημαντική πηγή δύναμής μας. Ευχόμαστε να συναντηθούμε όλοι στο καλοκαιρινό μας «CamΠΕΡ», στην έναρξη του καλοκαιριού!

Έναρξη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Με εκτίμηση,

Τα φροντιστήρια «ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ»,

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Xαϊδάρι: Στρ. Καραϊσκάκη 72 – τηλ: 2105985307

Νέα Ζωή: Αγίας Τριάδος 41 – τηλ: 2105823173

Δάσος Χαϊδαρίου: Γ. Παπανδρέου 66- τηλ: 2105815830

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button