ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιστατικό στη Δημοτική Συγκοινωνία

Η κ. Η.Ζ. έστειλε στην εφημερίδα μας επιστολή σχετική με τη συμπεριφορά οδηγού της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Λέει ότι “η δημοτική συγκοινωνία ήταν ένα πολύ ωραίο έργο που χρησιμοποιούσα συχνά, καθώς μένω στο Δάσος και πάντα ήμουν ευχαριστημένη από τους οδηγούς”, ωστόσο, όπως αναφέρει, έγινε μάρτυρας και θύμα ακραίας συμπεριφοράς ενός από αυτούς.

Είμαι 25 χρονών και ακολουθώ την ιστοσελίδα σας αρκετά χρόνια. Έχω δει ότι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν παράπονά τους και να αναφέρουν περιστατικά, για αυτό τον λόγο σας γράφω κι εγώ ένα γεγονός που συνέβη πρόσφατα, κι αν είναι εφικτό, να το δημοσιεύσετε.

Το απόγευμα της (…), χρησιμοποίησα την δημοτική συγκοινωνία του Δάσους Χαϊδαρίου προκειμένου να μεταβώ από το Δάσος στο μετρό της Αγίας Μαρίνας. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, με το λεωφορείο να ξεκινάει δύο λεπτά νωρίτερα (που δεν είναι φυσικά ό,τι χειρότερο υπάρχει αλλά είναι ένδειξη των ωραρίων κι αν αυτά τηρούνται σωστά ή όχι) και να πηγαίνει αρκετά γρήγορα. Ο οδηγός είχε επίσης δίπλα του ένα ανήλικο αγόρι (δεν γνωρίζω κατά πόσο επιτρέπεται αυτό).

Προς το τέλος της διαδρομής, λίγο πριν φτάσουμε στο μετρό και ενώ ήμουν η μόνη επιβάτης, ο οδηγός άρχισε να μιλάει άσχημα στον έφηβο δίπλα του για μια γυναίκα μπροστά μας, κάνοντας ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ σχόλια και ισχυριζόμενος ότι είχε πάει να μας σκοτώνει, ενώ στην πραγματικότητα η γυναίκα έκανε όπισθεν σε αρκετή απόσταση από το λεωφορείο. Πού να ήξερε ότι ο δικός μας οδηγός πήγαινε τόσο γρήγορα που θα έφτανε σε κλάσματα δευτερολέπτου κοντά της.

Τότε κι εγώ τον ρώτησα για ποιο λόγο είπε κάτι κακό για την γυναίκα. Εκείνος ακινητοποίησε το όχημα και άρχισε να μου φωνάζει «τι σε κόφτει εσένα τι λέω εγώ;». Του απάντησα ότι με νοιάζει, γιατί εκτός του ότι είμαι γυναίκα κι οδηγώ και ότι δεν είναι σωστό πρότυπο αυτό για τα νέα παιδιά, είμαι επιβάτης και αναγκαστικά τον ακούω. Εκείνος τότε συνέχισε το όχημα μέχρι να φτάσει στο σταθμό του μετρό, φωνάζοντάς μου οργισμένος τι με ένοιαζε εμένα και γιατί μιλάω. Εγώ, κάνοντας του παρατήρηση για την μάσκα την οποία έβαλε μετά από δική μου αναφορά , του έλεγα ότι με νοιάζει, γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που είπε και με ενόχλησε εφόσον είμαι στο επιβατικό κοινό και τον ακούω. Όταν φτάσαμε στο τέρμα, σηκώθηκε από την θέση του, πέρασε την προστατευτική αλυσίδα, με πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, έβγαλε την μάσκα του και άρχισε να φωνάζει στο πρόσωπό μου λέγοντάς μου «Ποια είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα τι θα πω, τι σε νοιάζει; Γιατί με βρίζεις;». Τον ρώτησα τι του είπα και τον έβρισα και γιατί με πλησιάζει αλλά απάντηση δεν έλαβα, παρά μόνο φωνές. Ο έφηβος είχε μείνει στο πλάι και δεν μιλούσε, παρότι ρώτησα αν άκουσε να λέω εγώ κάποια βρισιά. Προφανώς το παιδί είχε τρομάξει. Έπειτα, μου είπε να σηκωθώ να φύγω από το λεωφορείο και όταν το έκανα, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να μου φωνάζει και να με κατηγορεί μπροστά σε κάποιους ανθρώπους που περίμεναν το λεωφορείο ότι τον έβρισα. Συνεχώς ρώταγα με ποιον τρόπο τον έβρισα και η απάντηση ήταν « Τι σε νοιάζει εσένα τι λέω εγώ;». Εν τέλει, του είπα «Ευχαριστούμε που μας φέρατε» και έφυγα ενώ κι εκείνος μου έλεγε φωνάζοντας να σηκωθώ να φύγω.

Είναι δυνατόν να έχουμε οδηγούς με αυτή την συμπεριφορά; Κάποιοι από αυτούς νομίζω είναι και προπονητές σε ομάδες του Δήμου. Ακόμη κι αν είχα κάνει λάθος σε ό,τι άκουσα (που από την συμπεριφορά του και τα λόγια του, φάνηκε ότι καθόλου λάθος δεν είχα κάνει), είναι δυνατόν υπάλληλος του Δήμου να έρχεται σε απόσταση αναπνοής από επιβάτη και να τον τραμπουκίζει; Αυτή την εικόνα δείχνει ο Δήμος, όχι μόνο σε πολίτες αλλά και σε νέους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του; Δεν πρέπει να ανεχόμαστε σχόλια και συμπεριφορές τέτοιου είδους! Αντί να μας λένε και συγγνώμη, να τα ακούμε κι από πάνω! Εκτός του ότι αισθάνθηκα να απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα, απογοητεύτηκα από το Δήμο, γιατί η δημοτική συγκοινωνία ήταν ένα πολύ ωραίο έργο που χρησιμοποιούσα συχνά, καθώς μένω στο Δάσος και πάντα ήμουν ευχαριστημένη από τους οδηγούς. Μόνο μία φορά είχε τύχει στο τελευταίο δρομολόγιο να μπω και ο οδηγός να μου πει ότι θα πάει μέχρι Κουνέλια κι όχι Δάσος, ενώ αυτό δεν αναφέρεται κάπου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν ο ίδιος οδηγός με αυτόν που περιγράφω παραπάνω. Δεν θα μου έκανε εντύπωση! Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι είναι πάντα εξυπηρετικοί. Από εδώ και στο εξής θα ξανασκεφτώ σοβαρά για το αν θα την ξαναχρησιμοποιήσω.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button