ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περί της επιστροφής απαλλοτριωμένης έκτασης επί Νιάρχου στον Σκαραμαγκά

Ακολουθούν δύο επιστολές του Κίμωνα Φουντούλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την διερεύνηση εκ μέρους των υπηρεσιών τού Δήμου της διεκδίκησης επιστροφής απαλλοτριωμένων δημοτικών κοινόχρηστων χώρων επί Σταύρου Νιάρχου στον Σκαραμαγκά, και πιο συγκεκριμένα στη χερσαία έκταση πίσω από την Προβλήτα 4, η οποία αποτελεί το επίδικο της προσφυγής του Δήμου στο ΣτΕ.

Η πιο πρόσφατη επιστολή:

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Τριάντα συμπολίτες έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα να συζητηθεί και διερευνηθεί ενδεχόμενη δυνατότητα του Δήμου μας για να ζητήσει ακύρωση απαλλοτρίωσης και Δημοτικών εκτάσεων στο Σκαραμαγκά. Συνδέεται ευθέως με τη προσπάθεια για την Ακτή Σκαραμαγκά. Αντί το σύνολο του Δ.Σ. να είναι σύμμαχος σε αυτή τη προσπάθεια άλλοι παρατηρούν σιωπηλοί και ελάχιστοι αναπτύσσουν πολεμική εναντίον της προσπάθειας ενημέρωσης, διαφάνειας, ενίσχυσης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Πόλης μας.

Με τη παρακάτω επιστολή τέθηκαν υπόψη νεότερα στοιχεία, γνωστά όμως στις δημοτικές υπηρεσίες! Προσεκτική ανάγνωση του τοπογραφικού θα βοηθήσει στη κατανόηση των πραγματικών δεδομένων.

ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΥΜΕΝΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ Η ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΞΑΝΤΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ!

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (220 στρ.) ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ!!!

Διαβάστε και τα δημοσιεύματα του Τύπου και πάψτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Η αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά ωφελεί όσους επιδιώκουν την οριστική απώλεια πρόσβασης στην Ακτή Σκαραμαγκά: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, TOYRISM TODAY

Περί της επιστροφής απαλλοτριωμένης έκτασης επί Νιάρχου στον Σκαραμαγκά 3
Μεγέθυνση από το προηγούμενο τοπογραφικό, όπου ρητά κατονομάζονται οι δημοτικοί κοινόχρηστοι από την παλιά συνοικία Σκαραμαγκά, που ενσωματώθηκε στο Ναυπηγείο.

Η πρώτη επιστολή:

Προς Δήμο Χαϊδαρίου, Δήμαρχο και όλα τα Μέλη Δ.Σ. διά του Προέδρου του Δ.Σ.

Όπως προκύπτει από το υπόμνημα (ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) του συνημμένου τοπογραφικού, στην απαλλοτρίωση Σκαραμαγκά περιλαμβάνονταν κοινόχρηστοι χώροι. Στη προέκταση της προβλήτας 4 προς την ξηρά βρίσκεται η περιοχή ΑΒΓΔΕΖΗΘΑ. Τελικώς απαλλοτριώθηκε μικρότερη έκταση (περίπου η μισή) άρα και μικρότερο εμβαδόν κοινόχρηστων χώρων. Η Τεχνική Υπηρεσία μπορεί να προσδιορίσει τη τελική έκταση.

Έκταση επί τιμή ανά τ.μ. (700 δρχ.) δίνει το τελικό ποσό απαλλοτρίωσης. Μένει να εξακριβωθεί εάν καταβλήθηκε.

Η αναπροσαρμογή του ποσού ως το 2022 δίνει το ύψος επιστροφής προς την επιχείρηση, εάν και εφόσον ο Δ.Χ. μπορεί να προσφύγει και δικαιωθεί, επικαλούμενος την μη υλοποίηση του σκοπού απαλλοτρίωσης (ΧΡΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ).

Προς διερεύνηση πρέπει να τεθεί και το ενδεχόμενο δημοτικής περιουσίας στα τότε οικοδομικά τετράγωνα (οικόπεδα). (Επισημαίνεται πως επί αρκετό χρόνο μετά την ενσωμάτωση των ζωνών Α,Β,Γ εντός της περίφραξης των ναυπηγείων, τα κτίρια παρέμεναν, προτού κατεδαφιστούν και απελευθερωθεί η έκταση στη σημερινή της μορφή).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button