ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πάσχα: Σε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες σούβλισαν οι Χαϊδαριώτες

Στην πόλη γιορτάσαμε και φέτος το Πάσχα, ψήνοντας σε κήπους, ταράτσες, μπαλκόνια, αλλά και πεζοδρόμια. Καλή και η εξοχή, αλλά η διάθεση είναι αυτή που κάνει τη γιορτή.

Εικόνες από παλιό Χαϊδάρι έφερε η πανδημία. Ο πολύς κόσμος έμεινε στην πόλη και τίμησε το Πάσχα με όλα του τα έθιμα. Σούβλες μπήκαν σε μπαλκόνια, ταράτσες, μέχρι και σε πεζοδρόμια και ετοίμασαν με τον πατροπαράδοτο τρόπο το πασχαλινό τραπέζι. Φέτος μπορούσαν να βρεθούν και άτομα από διαφορετικές οικογένειες (σε υπαίθριο χώρο μέχρι 12 από δύο οικογένειες έλεγε ο κανονισμός).

Από νωρίς το πρωί η τσίκνα γέμισε την πόλη. Σε συνδυασμό με την αφρικάνικη σκόνη η ατμόσφαιρα έγινε… θολή, αλλά και εορταστική. Όσο περνούσε η ώρα η ζέστη γινόταν και πιο δυνατή, αλλά οι ψήστες δεν πτοήθηκαν. Κατά το μεσημέρι μπήκαν και οι μουσικές και η πόλη γέμισε κλαρίνα. Την ίδια ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν ψητά κάθε είδους και μορφής, με ευχές για το Πάσχα των Ελλήνων.

“Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ηλιόλουστη Αττική Γη. The fantom of the ovelias με υπόκρουση Γωγώ Τσαμπά”, έγραψε ο Νικόλαος Ψαρινόπουλος.

Απαραίτητο συνοδευτικό τα βαρελότα, που μερικά ταρακουνάνε γειτονιές και σπέρνουν το τρόμο στα ζωάκια.

Οι φωτογραφίες είναι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συμπολιτών μας. Χρόνια πολλά.

Πάσχα: Σε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες σούβλισαν οι Χαϊδαριώτες 3
“Η Αλληλεγγύη δεν έχει αργίες”, ανεβάζει ο Φώτης, κάπου από το Χαϊδάρι.
Πάσχα: Σε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες σούβλισαν οι Χαϊδαριώτες 5
Πάσχα: Σε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες σούβλισαν οι Χαϊδαριώτες 7
Πάσχα: Σε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες σούβλισαν οι Χαϊδαριώτες 9

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button