ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πάρκινγκ πάνω στο γκαζόν! Έκαναν την πλατεία χώρο στάθμευσης

Καμιά φορά η αυθαιρεσία στη διαχείριση του δημόσιου χώρου ξεπερνάει και την… αρρωστημένη φαντασία. Οι φωτογραφίες που μας στέλνει συμπολίτης από τον πεζόδρομο – πλατεία της οδού Πελοποννήσου, στα Κουνέλια, είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικές, αφού αποδεικνύουν ότι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες που -τάχα μου- διεκδικούμε ποιότητα ζωής, την τσαλαπατάμε χωρίς αιδώ μόνο και μόνο για να παρκάρουμε το ΙΧ μας δίπλα στη δουλειά μας. Όσο για τον Δήμο, εδώ και χρόνια “έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά”.

Όπως μας καταγγέλλει ο συνομιλητής μας, σε μόνιμη βάση ιδιοκτήτες ΙΧ που έρχονται σε χώρους εργασίας στη γειτονιά αυτή τα παρκάρουν πάνω στην πλατεία, αλλά και στο γκαζόν της! Αδιαφορούν για την καταστροφή του πρασίνου κάτω από τις ρόδες τους και την ίδια ώρα πατάνε και σπάνε λάστιχα ποτίσματος και μπεκάκια! Οι κηπουροί του Δήμου βρίσκονται σε απόγνωση με τις συνεχείς ζημιές.

“Πριν από κάποιο διάστημα ο Δήμος φύτεψε δύο φοίνικες. Τον έναν τον κατέστρεψαν. Ο άλλος επιβιώνει ακόμη, αλλά και αυτός σύντομα θα βρει το τέλος του, έτσι που στριμώχνονται πάνω του”, μας λέει (βλέπε πρώτη φωτό).

Και όλα αυτά ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει δυσκολία παρκαρίσματος. “Απλά θέλουν να πάνε το αυτοκίνητο μπροστά στην πόρτα του σχολείου”, αναφέρει ο συμπολίτης. “Το ίδιο επαναλαμβάνεται το απόγευμα με δομή υγείας που λειτουργεί εκεί”, συμπληρώνει.

Πάρκινγκ πάνω στο γκαζόν! Έκαναν την πλατεία χώρο στάθμευσης 3

Η δημοτική αρχή είχε επιδιώξει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τοποθετώντας σιδερένια κολονάκια, για να εμποδίσει το παρκάρισμα, αλλά δεν το έργο δεν ολοκληρώθηκε γιατί… δεν έφτασαν τα κολονάκια. Όπως μας λέει ο συνομιλητής μας, μία κυρία που γρατζουνίστηκε το αυτοκίνητό της σε ένα από αυτά, πάνω στην πλατεία (!), πήγε στον Δήμο και ζητούσε αποζημίωση για τη ζημιά!

Η τοποθέτηση μπάρας εισόδου στην πλατεία, ώστε να περνούν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι για τις πιλοτές των σπιτιών τους, θα μπορούσε να είναι μια λύση. Με την επιφύλαξη ότι ο τρόπος αυτός έχει δοκιμαστεί στην πλατεία του Δάσους και δεν έχει δώσει μόνιμα αποτελέσματα, λόγω των διαρκών βλαβών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Χαϊδαρίου ας ακούσει τους κατοίκους και ας υπερασπιστεί τον δημόσιο χώρο. Είναι ανεπίτρεπτη η ανοχή της αυθαιρεσίας. Αξίζει να παραδώσει την πλατεία στα παιδιά και όχι στα ΙΧ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button