ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρεμβάσεις για την προστασία των πεύκων της Καραϊσκάκη

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Έλεγχος των πεύκων της Στρ. Καραϊσκάκη από φυτοπαθολόγο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Παρεμβάσεις για την συντήρηση και τον καλλωπισμό του Πρασίνου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δέντρα και τα φυτά στον πεζόδρομο της Στρ. Καραϊσκάκη εξέτασε ειδική φυτοπαθολόγος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η επίσκεψη της φυτοπαθολόγου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δήμος Χαϊδαρίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.  

Κατά την επίσκεψη καταγράφηκαν μεταξύ άλλων η κατάσταση των αιωνόβιων πεύκων της Στρ. Καραϊσκάκη, η έκταση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί φέτος στις μουριές, θέματα που αφορούν τα παρτέρια και τα συστήματα ποτίσματος.

Με βάση και τις προτάσεις που θα διατυπώσουν οι ειδικοί επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα καταστρώσει σχέδιο δράσης για την προστασία των πολύτιμων αιωνόβιων πεύκων και συνολικά του πρασίνου στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καθημερινές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου για την συντήρηση και τον καλλωπισμό δέντρων, φυτών και κοινόχρηστων χώρων.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν:

  • Καθαρισμός των πεύκων στον πεζόδρομο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη από ξερά και επικίνδυνα κλαδιά.
  • Διαμόρφωση πεζοδρομίου (αποχωμάτωση) στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Σατωβριάνδου.
  • Ελαιοχρωματισμός τοιχίων των παρτεριών στην οδό Ν. Φλουντζή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button