ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρελθόν από το Χαϊδάρι το πιο λαμπερό αστέρι του τοπικού αθλητισμού

του Χρήστου Τσούνη

Η πιο αγαπητή αθλήτρια της πόλης μας, το πιο λαμπερό αστέρι του Χαϊδαριώτικου αθλητισμού, με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, πήρε μεταγραφή. Η πρωταθλήτριά μας Κορίνα Πολίτη, μετά από πολυετή παρουσία στον Γ.Σ. Χαϊδαρίου, γεμάτη μετάλλια και επιτυχίες, ήρθε σε συμφωνία με τον Γ.Σ. Λευκάδας.  

Η μεγάλη προσφορά της στο Χαϊδάρι

Η προσφορά της στον αθλητισμό του Χαϊδαρίου είναι ανυπολόγιστη. Οι μεγαλύτερες  επιτυχίες της είναι τα χρυσά μετάλλια στα 400μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2020 και στα 200μ. στο Πανελλήνιο Κλειστού του 2020. Είναι μόνιμο στέλεχος από το 2018 της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

Η πιο σημαντική προσφορά της στο Χαϊδάρι είναι ότι έδειξε στους νέους αθλητές, όλων των αθλημάτων, ότι μέσα από τους μικρούς αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας μπορούν να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν τους αθλητές των μεγάλων ελληνικών αθλητικών σωματείων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ κλπ.) καθώς επίσης να πετύχουν τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα.

Το τέλος μιας εποχής

Παρότι γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό για τη μεταγραφή της Κορίνας, δεν σας κρύβω τη μεγάλη συγκίνηση, αλλά και τον θυμό την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο. Πρόκειται για αποτυχία ολόκληρης της πόλης! Το Χαϊδάρι δεν στάθηκε άξιο να κρατήσει τους καλύτερους αθλητές του τα τελευταία χρόνια. Δρυγούτης, Αρκαδιανού, Μέτσιου, Κατσιάρα, Γιαννοπούλου, Πολίτη…. Όπως το αντιλαμβάνομαι, αναλογιζόμενος τη φυγή όλων των προαναφερόμενων πρωταθλητών μας, θεωρώ ότι πρόκειται για το τέλος μιας εποχής επιτυχιών του Χαϊδαριώτικου αθλητισμού.  

Όλοι οι Χαϊδαριώτες οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κορίνα και να της ευχηθούμε να έχει την καλύτερη δυνατή συνέχεια στην καριέρα της.

Η ανακοίνωση του Γ.Σ. Λευκάδας:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

Παρελθόν από το Χαϊδάρι το πιο λαμπερό αστέρι του τοπικού αθλητισμού 3

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινάει η χρονιά για το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας και την κορυφαία Λευκαδίτισσα αθλήτρια Κορίνα Πολίτη, αφού τα δύο μέρη επισημοποίησαν τη μεταγραφή της και πλέον θα αγωνίζεται με τα χρώματα του συλλόγου που την ανέδειξε και κατάφερε τις πρώτες της επιτυχίες.

Η αθλήτρια επιστρέφει δέκα χρόνια μετά, ευρισκόμενη σε άριστη αγωνιστική κατάσταση με πολλούς και σημαντικούς αγωνιστικούς στόχους για φέτος (Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) ως αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας ατομικά, αλλά και με τις σκυτάλες 4Χ100μ και 4Χ400μ. και έχοντας ως απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Κορίνα έρχεται να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους νεότερους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου που έχουν σημειώσει μεγάλες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και όλα τα παιδιά του νησιού, σε μια εξαιρετική χρονική συγκυρία, με δεδομένο ότι και ο σύλλογος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, έτοιμος να υποστηρίξει με τη σειρά του αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου.

Με δύναμη, ορμή και αισιοδοξία λοιπόν μπαίνουμε στην καινούργια χρονιά ευχόμενοι και πιστεύοντας ότι θα είναι διαφορετική από τις άλλες!! Καλή χρονιά !!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button