ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παραιτήθηκαν από Δημοτικοί Σύμβουλοι Θοδωρής Σπηλιόπουλος – Κώστας Φωτεινάκης

Το σύνθημα “τόπο στα νιάτα” κάνουν πράξη οι “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”. Με σημερινή -αιφνιδιαστική- ανακοίνωση της παράταξης γίνεται γνωστό ότι αποχωρούν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης, παραχωρώντας τη θέση τους σε νεότερα μέλη του συνδυασμού.

Ποιο συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο προσέρχονται οι Αλέξανδρος Γερολυμάτος και Δημήτρης Αλεξάκης, όπου θα βρουν την Άλκηστη Βίτσα, η οποία έχει ήδη εκλεγεί.

Με αυτή την επιλογή, που συζητιέται εδώ και καιρό στα συλλογικά όργανα των Πολιτών σε Δράση, παίρνει σάρκα και οστά το αίτημα της ανανέωσης, ενώ παράλληλα ο Θ. Σπηλιόπουλος μένει επικεφαλής της παράταξης, ώστε να στηρίξει στα πρώτα βήματα την νεανική ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παραίτησης των Θοδωρή Σπηλιόπουλου και Κώστα Φωτεινάκη:

Παραιτήθηκαν από Δημοτικοί Σύμβουλοι Θοδωρής Σπηλιόπουλος - Κώστας Φωτεινάκης 3

Αγαπητοί συμπολίτες,

σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2020 παραιτήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με τον Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», Θοδωρής Σπηλιόπουλος (επικεφαλής) και Κώστας Φωτεινάκης.

Με κοινή δήλωση παραίτησης οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης προς τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, μεταξύ των άλλων αναφέρουν:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν ικανοί και νεότεροι συνάδελφοι στον Συνδυασμό Πολίτες σε Δράση, οι οποίοι θα με αντικαταστήσουν και θα προσφέρουν τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες τους στην πόλη. Ως ενεργός πολίτης θα εξακολουθήσω να συμμετέχω στα τοπικά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, όπως έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο διαμέσω του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου όσο και άλλων συλλογικών σχημάτων, στα οποία ήδη συμμετέχω… Η οποιαδήποτε συνεισφορά μου, εάν χρειαστεί, για την πόλη να θεωρηθεί δεδομένη».

Οι παραιτήσεις είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί ομόφωνα σε συντροφικό κλίμα στα συλλογικά όργανα των «Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου» και εντάσσονται στο πλαίσιο ανανέωσης και βελτίωσης της λειτουργίας καθώς και της παρέμβασης στα τοπικά δρώμενα του συνδυασμού.

Η νέα Δημοτική ομάδα του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η εξής:

· Άλκηστη Βίτσα (ήδη Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου)

· Αλέξανδρος Γερολυμάτος (νέος Δημοτικός Σύμβουλος, τελειόφοιτος Φυσικού Ε.Κ.Π.Α)

· Δημήτρης Αλεξάκης (νέος Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτικός Μηχανικός τ.τ., Msc στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη)

Οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος σαν επικεφαλής και Κώστας Φωτεινάκης σαν μέλος θα συνεχίσουν τη δράση τους και θα παραμείνουν μάχιμοι στην Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», αφήνοντας «τόπο και χρόνο στα νιάτα».

Υγεία, καλή δύναμη και καλή, αποτελεσματική και αποδοτική συνέχεια σε όλους σας χάριν της προόδου της πόλης μας, της κοινωνικής ευημερίας και της αξιοβίωτης ανάπτυξής της.

Ο Κώστας Ασημάκης παραχώρησε τη θέση του

Παράλληλα με την παραίτηση των Σπηλιόπουλου – Φωτεινάκη, υπέβαλλε και τη δική του ο Κώστας Ασημάκης, υπέρ του Δημήτρη Αλεξάκη.

Η επιστολή παραίτησης του Κ. Ασημάκη από αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος:

Κύριε Δήμαρχε Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σε συνέχεια των παραιτήσεων των κκ Θεοδώρου Σπηλιόπουλου και Κωνσταντίνου Φωτεινάκη, δημοτικών συμβούλων της Παράταξης “Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου”, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι παραιτούμαι από τη θέση του αναπληρωματικού δημοτικού συμβούλου στον συνδυασμό Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου.

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Ασημάκης 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button