Ξεκίνησαν οι παρακλήσεις  στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας ενόψει της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ψάλλονται καθημερινά στις 6:30 το απόγευμα, εκτός Σαββάτων). Το φετινό “καλοκαίρι του κορωνοϊού” η προσέλευση στην εκκλησία είναι συγκρατημένη και οι μετέχοντες στις ακολουθίες προτιμούν να φορούν μάσκες, ωστόσο το αίσθημα κατάνυξης είναι το ίδιο ισχυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αριθμός των πιστών που πηγαίνουν στις παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου είναι μειωμένος, αφού δεν ξεπερνούν τα 40 άτομα. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσέλευση ενοριτών στις Θείες Λειτουργίες που τελούνται στην Παναγίτσα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί. Ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στους 80 και όλοι τους πηγαίνουν με μάσκα.  

Αιτίες της μειωμένης προσέλευσης είναι από τη μια η ανησυχία για τον κορωνοϊό και από την άλλη ο μικρός αριθμός πιστών που επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του Ναού, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με τον κανονισμό, σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια  τ.μ., κάτι που ισχύει στην Παναγίτσα λόγω των παρεκκλησίων του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του κυρίως ναού, ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός 100.

Από την άλλη, σε κάθε λειτουργία και παρά τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο μετάδοσης του ιού, μεταλαμβάνουν κατά μέσο όρο περίπου είκοσι άτομα, από βρέφη μέχρι υπερήλικες.

Για τον φετινό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού δεν έχει εκδώσει ακόμα το πρόγραμμα, αφού αναμένει την ανακοίνωση νέας κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τους  εκκλησιασμούς, πάνω στην οποία θα το προσαρμόσει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν  στο τηλέφωνο της Παναγίτσας, 210-5818985 και ώρες 5-6 μ.μ.