ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πάγος” από την κυβέρνηση για την Ακτή Σκαραμαγκά – Ώρα για αποφάσεις

Απαντώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Βίτσα, το ξέκοψε οριστικά: Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την εκποίηση της προβλήτας νο 4 και χερσαίου χώρου πίσω από αυτήν (συνολικά 220 στρ.) θα προχωρήσει κανονικά, ως δέσμευση στις απαιτήσεις της Κομισιόν για τις προ εικοσαετίας παράνομες κρατικές επιδοτήσεις στο Ναυπηγείο.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το αίτημα παραχώρησης, ο κ. Βεσυρόπουλος, ήταν λακωνικός: “Πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή δίνει μόνο η προοπτική συνέχισης της λειτουργίας του ακινήτου ως Ναυπηγείου. Έτσι θα υπέρχουν νέες θέσεις εργασίας μέσω της λειτουργίας επιχειρήσεων υποστηρικτικών του ναυπηγείου”.

Εδώ το βίντεο από τη ολόκληρη τη συζήτηση στη Βουλή: https://www.facebook.com/vitsasd/videos/3985188328213849

Και ποιος εγγυάται ότι θα γίνει ναυπηγείο;

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διεκδικούμενος χώρος (που στην πραγματικότητα αποτελεί παράνομη επιχωμάτιση της θάλασσας) στο παρελθόν λειτούργησε σαν αποθήκη κοντέινερ, ενώ επιδιώχθηκε και η λειτουργία του σαν λιμάνι. Καμία εγγύηση ότι στο μέλλον θα αξιοποιηθεί από τον αγοραστή για ναυπηγείο, όπως ελπίζει ο υπουργός.

220 στρέμματα θα δοθούν για λίγες δεκάδες εκατομμύρια (πολύ αμφίβολο αν θα δοθούν και αυτά…, θυμίζουμε ότι ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος λόγω έλλειψης προσφορών!). Αν υπήρχε πολιτική βούληση ικανοποίησης του αιτήματος της Δυτικής Αθήνας -ας μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός είναι βουλευτής της περιοχής μας- θα γινόταν μια προσπάθεια να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και αυτό θα το εκτιμούσε η κοινή γνώμη της ευρύτερης περιοχής. Όπως όμως φάνηκε στη Βουλή από έναν υπουργό που διάβαζε αποστασιοποιημένος ένα έτοιμο κείμενο, το οποίο σε μερικά σημεία της ανάγνωσής του φαινόταν ότι ούτε καν είχε μελετήσει, στην πραγματικότητα ούτε γυρνούν να μας κοιτάξουν.

Τώρα “το μπαλάκι” βρίσκεται στη δική μας πλευρά. Μένει να δούμε αν η Εξώδικη δήλωση του Δήμου προς την ΕΤΑΔ θα μετουσιωθεί σε νομική διεκδίκηση, αλλά και αν θα δημιουργηθεί μέτωπο διεκδίκησης στο Χαϊδάρι, με αίτημα ενεργού συμπαράστασης στον ΑΣΔΑ, την Περιφέρεια κτλ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button