ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Θαύματα, έργα κατοίκων!

Aggeliki Gkana Rigaki

Με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις! Ο λόγος για το πάρκο των 11 στρεμμάτων στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, το παλιό νταμάρι στη συμβολή των οδών Μάνης και Αφροδίτης. Μέσα στα δέκα χρόνια που είμαστε κάτοικοι του Άνω Δάσους έχει αλλάξει μορφή με πρωτοβουλία κατεξοχήν των κατοίκων της περιοχής. Η αγάπη τους για το περιβάλλον και το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση του τόπου τους μετέτρεψαν τον χώρο από ξερότοπο σε πνεύμονα πρασίνου! Δέντρα, κωνοφόρα τα περισσότερα, θάμνοι, κάκτοι και καλλωπιστικά φυτά είναι έργο των κατοίκων της περιοχής. Και μαζί η φροντίδα τους, ποτίσματα, λιπάσματα, κλαδέματα, αποψίλωση του εδάφους από τα ζιζάνια, όλα με προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήματα των ιδίων. Μία μόνο δενδροφύτευση έγινε από μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου με τη σύμπραξη του ΑΣΔΑ την Άνοιξη του 2013.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Θαύματα, έργα κατοίκων! 3
…το αποτέλεσμα, 2022.

Όλα τα χρόνια χειμώνα – καλοκαίρι οι κάτοικοι με αμείωτο ενδιαφέρον έφεραν το πάρκο στη σημερινή του μορφή και απέδειξαν ότι, όπου υπάρχει θέληση, μπορούν να γίνουν θαύματα! Τελευταία μάλιστα προχώρησαν και σε αισθητικές παρεμβάσεις διαμορφώνοντας παρτέρια με πέτρα και φυτεύοντας αρωματικά φυτά. Αξιέπαινες ενέργειες που πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γιατί δίνουν το δικό τους μήνυμα!

Σημείωση: Η επάνω φωτογραφία από δημοσίευμα στο «Χαϊδάρι Σήμερα» δείχνει το πάρκο στην πρώτη απόπειρα δενδροφύτευσης με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Δάσους Χαϊδαρίου και της Επιτροπής Κατοίκων στις 5 Ιουνίου 2011 και η άλλη κάτω δείχνει το πάρκο σήμερα, 5 Ιουνίου 2022, μία δεκαετία μετά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button